Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma alba.Se adauga laptele caldut,coaja de lamaie rasa,esenta de rom sau de vanilie si zaharul vanilat.
Se amesteca bine dupa care se adauga faina cernuta,in ploaie si plicul de drojdie.Aluatul trebuie sa fie putin mai gros ca la chec.
Aluatul se lasa sa se odihneasca 15 minute pana cand incepe sa faca bule,incepe sa creasca.
Intr un ceaun se pune uleiul la incalzit iar cand sa incins se ia cu lingura din compozitie si se pune in ceaun sub forma de gogosi.Se coc pe ambele parti si se scot pe un servetel care sa absoarba uleiul in exces.
Cat sunt inca calde se presoara deasupra zahar pudra amaestecat cu putin zahar vanilat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii