autor:

Fara foto

» » Prajituri

Gogosi Strasgourg

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru aluat avem nevoie de:, * 500 g faina, * 10 g drojdie uscata, * 5 linguri zahar, * 100 g unt, * 3 galbenusuri, * 200 ml lapte, * esenta de vanilie, * Pentru bezea:, * 3 albusuri, * 3 linguri de zahar, * 3 linguri nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

O varianta delicioasa pentru cozonac. ;)

Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut.

Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

In cuva masinii de paine am pus faina si am peste ea maiaua si crema de unt. Am folosit programul de framantare + dospire. In timpul framantarii am adaugat putin cate putin restul de lapte caldut. Va rezulta un aluat elastic si moale, putin lipicios.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in 18 bilute.

Fiecare bila am aplatizat-o cu mana pe masa infainata.

Pe fiecare am pus cate o patratica de ciocolata.

Puteti sa folositi orice fel de umplutura va place (gem+nuca, rahat, nuca+cacao). Fiti generosi la umplutura. :)) Eu am pus doar o patratica de ciocolata si a fost cam putin.

Ridicam marginile si le lipim, formand o bocceluta.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la crescut, la loc caldut, timp de jumatate de ora.

Intre timp preparam bezeaua.

Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana bezeaua devine lucioasa. La sfarsit incorporam si nuca macinata.

Dupa ce boccelutele au crescut le acoperim cu bezea,presaram cu nuca si dam la cuptorul incins la 180 de grade, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste bezeaua.

Foarte bune si pufoase!

Reteta Eataly
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Strasgourg" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu pere si malai

Tarta cu pere si malai

Se acopera doar fundul formei cu hartie de copt si se presara cu o lingura de zahar. Se ung cu unt

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Placinta cu mere traditionala

Placinta cu mere traditionala

Aluatul 1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce

25 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefania Visanescu , 09 februarie 2015

    macar am vazut si eu o reteta fara crema din plic

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Deocamdata am salvat reteta, voi reveni cu impresii. Arata minunat si sunt sigura ca sunt si gustoase.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • * Pentru aluat avem nevoie de:
  • * 500 g faina
  • * 10 g drojdie uscata
  • * 5 linguri zahar
  • * 100 g unt
  • * 3 galbenusuri
  • * 200 ml lapte
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru bezea:
  • * 3 albusuri
  • * 3 linguri de zahar
  • * 3 linguri nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Catalina

Catalina (Chef de cuisine)

Deocamdata am salvat reteta, voi reveni cu impresii. Arata minunat si sunt sigura ca sunt si gustoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu bezea