autor:

Fara foto

» » Aperitive

GORDON BLEU

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
4 bucati de pui, porc sau vita, 4 sau 8 felii de sunca sau costita, 4 felii de cascaval, 1 ou, 3 linguri de pesmet, 2 linguri de faina, sare si piper, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea, se pune in folie de plastic si se bate pana ajunge la grosimea dorita. Se condimenteaza.
Se pune pe ambele fete ale carnii cate o felie de sunca si de cascaval se prinde cu o scobitoare.
Se da prin faina, prin ou, apoi se tavaleste prin pesmet.
Se pune ulei in tigaie la incins cat sa acopere snitelul pana la jumatate. Se prajeste pe ambele fete.
Daca ti-a placut reteta noastra "GORDON BLEU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute cu susan

Chiftelute cu susan

Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si

12 voturi    19 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Ravioli de casa

Ravioli de casa

Incep prin a toca ceapa, pe care o pun la calit pana devine sticloasa, adaug boia si carnea tocata

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giol Vasile , 11 februarie 2014

    foarte gustos dar merge si cu putina smantana

  • Fara foto

    imparaturosu , 20 mai 2013

    se spune "cordon bleu" .. pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine. Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa. In 1895, o jurnalista germana pe numele sau Marthe Distel publica prima carte de bucate cu retete din "Bucataria Cordoanelor Albastre". Dupa enormul succes al cartii, aceasta se lansa mai tarziu si in demonstatii practice. In urma publicitatii create, ucenici din lumea intreaga scoliti la Paris au deschis peste tot scoli culinare in scopul raspandirii artei gastronomice franceze. Astazi, prin cele 27 de scoli oficiale de pe intreg Globul, "Cordon Bleu" este un reper culinar de prestigiu.

  • Andreea I

    Andreea I (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    nu e adevarat corect e gordon bleu deoarece e reteta frantuzeasca....:) stiu eu exact...

    • Fara foto

      edi , 04 septembrie 2009

      Se spune cordon bleu ...

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

      Am folosit carnea de porc pentru ca de piept de pui nu aveam in casa. A iesit un pic mai gustos decat cel de pui.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati de pui
  • porc sau vita
  • 4 sau 8 felii de sunca sau costita
  • 4 felii de cascaval
  • 1 ou
  • 3 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

imparaturosu

se spune "cordon bleu" .. pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine. Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa. In 1895, o jurnalista germana pe numele sau Marthe Distel publica prima carte de bucate cu retete din "Bucataria Cordoanelor Albastre". Dupa enormul succes al cartii, aceasta se lansa mai tarziu si in demonstatii practice. In urma publicitatii create, ucenici din lumea intreaga scoliti la Paris au deschis peste tot scoli culinare in scopul raspandirii artei gastronomice franceze. Astazi, prin cele 27 de scoli oficiale de pe intreg Globul, "Cordon Bleu" este un reper culinar de prestigiu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
rulada de pui invelita in bacon