autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

GRANITE

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
Ce este ?, Paiete/aşchii îngheţate pe care le pui într-un pahar, le mănânci cu lingura, le laşi să se topească pe limbă şi te răcoreşti. În mare, e o băutură îngheţată care se mănâncă.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se varsă sucul de fructe, un cocktail alcoolizat sau nu, un mix de sorbet etc, într- un recipient nu prea adânc. Un exemplu ? Păi, o farfurie de inox!

Apoi se râcâie în ace fine, ca nişte cristale de gheaţă, de zăpadă.
Treptat, săpăm,cristalele se formează şi ajungem la fundul recipientului. Începem să zgâriem după 1 h, repetăm de 2 sau 3 ori, nu e complicat.
Reţeta asta e aflata de la străini, nu stiu cum se numeste in romaneste! Poate îmi spuneţi voi! Mie imi place! Am facut-o din visine!
Daca ti-a placut reteta noastra "GRANITE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Profiterol

Profiterol

se aseaza ca baza 3 gogosele(toate gogoselele se vor umple cu crema de vanilie)peste ele se aseaza3

31 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat

Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat

Intr-un vas se pune pe foc laptele si zaharul si se amesteca continuu pana ce se dizolva zaharul.Se

4 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Super !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Delicios

  • Fara foto

    RUS LIVIA , 18 iulie 2009

    Bravo, fato! Ai retete usoare si relativ ieftine, iar cu ceva imaginatie dai pe spate un muasfir mai sofisticat. Merita incercate multe dintre ele.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Interesanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ce este ?
  • Paiete/aşchii îngheţate pe care le pui într-un pahar
  • le mănânci cu lingura
  • le laşi să se topească pe limbă şi te răcoreşti. În mare
  • e o băutură îngheţată care se mănâncă.

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

112 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata cu caise, nuci si caramel Inghetata cu caise, nuci si caramel

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride? In ce mă priveşte, cu siguranţă este îngheţata.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu mango si zmeura Inghetata cu mango si zmeura

Pentru că am folosit lapte condensat, îngheţata a avut o textură cremoasă. Am mixat smântâna pentru frisca.Nu

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata de soc