autor:

Andra

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

Gratar cu piure de cartofi si sos de visine

Autor: Andra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
Pt 4 persoane:, 4 bucati de carne pentru gratar(eu am folosit piept de pui si ceafa de porc), 4 cartofi mari, unt, lapte, 1 borcan visine fara samburi, faina, zahar, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Carnea am batut-o , am presarat sare si piper si am pus-o deoparte (mie imi place sa o fac atunci cand o servesc ca sa fie calda ).
Cartofii curatati si taiati cubulete i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand au fiert bine, bine, i-am pasat si am adaugat o cana de lapte fierbinte si o bucatica de unt. I-am batut bine, bine si am adaugat putina sare.
Pentru sosul de visine am pus intr-o cratita putin unt si cand s-a incins am pus o lingura de faina. Apoi am adaugat putin cate putin zeama de la visine amestecand continuu. Cand s-a ingrosat am adaugat si visinele si am potrivit gustul cu putina sare si zahar.
La final am prajit si carnea si le-am servit impreuna.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar cu piure de cartofi si sos de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
MUJDEI

MUJDEI

Se curata usturoiul si se preseaza cu acel aparat special.Se adauga sare si se freaca usturoiul timp

2 voturi    7 comentarii
10 min
Sosuri
Ulei de mãsline aromat cu foi de dafin

Ulei de mãsline aromat cu foi de dafin

Foarte aromat, acest ulei este ideal pt. prepararea marinatelor si fripturilor . În doar câteva

3 voturi    4 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit gratare cu piure de cartofi si cu sos de visine si mi-a iesit minunat, mai ales sosul de visine! O grozavie! Toata lumea a mancat cu pofta :-)

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Oau, ce bunatate! Am mancat des asa combinatie, dar nu am pregatit niciodata... trebuie neaparat sa incerc reteta ta! Merci

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Ce bine arata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Delicios sosul de visine! Eu gatesc cu visine proaspete, iar la final adaug putin marar proaspat, e delicios.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Delicios. Si mie imi pac sosurile cu fructe. Cu visine nu am incercat. Am sa incerc

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte faina reteta! Sosul de visine imi place tare!

    • Fara foto

      Andra , 12 martie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri si intr-adevar sosul de visine este super. Mie imi plac toate sosurile de fructe, dau un gust deosebit..

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte interesant sosul de visine!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      foarte buna.eu la sosul de visine ,ca si la cel de mere,amestec faina cu smantana si o subtiez cu siropul de la visine,fapt care culoarea sosului devine roz .

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Trebuie incercat sosul de visine. Nu am mai auzit pana acum.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      f.bun!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte bun , delicios.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Interesanta reteta ta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Interesant si tentant sosul. Imi place

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Imi place combinatia...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce arome!***** Am salvat reteta.Felicitari.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      nu am facut niciodata acest sos dar cred ca e delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Pt 4 persoane:
  • 4 bucati de carne pentru gratar(eu am folosit piept de pui si ceafa de porc)
  • 4 cartofi mari
  • unt
  • lapte
  • 1 borcan visine fara samburi
  • faina
  • zahar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Andra
Pulpe la punga cu legume

Pulpe la punga cu legume

Se pune 1/2 din ceapa taiata rondele pe fundul pungii de cuptor, peste se aseaza carnea condimentata,

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pieptul de pui se taie in fasii de un deget grosime. Usturoiul si patrunjelul se toaca. Se pun intr-un

22 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Blue lagoon

Blue lagoon

Toate ingredientele se agita energic, de cateva ori, intr-un shaker plin pe jumatate cu cuburi de

5 voturi    4 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

Lucia (Chef de cuisine)

Oau, ce bunatate! Am mancat des asa combinatie, dar nu am pregatit niciodata... trebuie neaparat sa incerc reteta ta! Merci

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Mamaliguta cu sos de ciuperci