autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Gratar de aripioare si mititei de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 6 persoane:, 1 kg aripioare de pui, 700 g carne tocata de pui (sau 1 piept si 2 pulpe fara piele), 1 capatana usturoi (sau usturoi granulat), sare, piper, condimente pentru gratar de pui, paprika, 1 lingurita bicarbonat, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Aripioarele spalate si sterse se condimenteaza cu sare, piper, condimente pentru gratar de pui si se indoaie trecand varful aripioarei in spatele capatului mai gros.
Din carne de pui tocata (sau pieptul si pulpele tocate) si condimentata cu usturoi tocat foarte fin (sau granulat), sare, piper, paprika, 1 lingurita bicarbonat de sodiu se formeaza mititeii cu mana uda sau unsa cu ulei.
Se lasa la rece cam 30 minute (puteti pregati totul cu o seara inainte, gratarul va fi mult mai gustos).
Asezati aripioarele si mititeii pe gratar (pe aragaz sau afara la picnic) si lasati pana se rumesc frumos.
Garnisiti cu verdeata tocata.
Se servesc cu salata, mustar, mujdei, sos de usuroi (sos Yoli), cartofi prajiti sau piure, hrean ras su cu ce preferati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de aripioare si mititei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripi,de pui,pane

Aripi,de pui,pane

Aripile(fara partea osoasa,care se arunca) se taie in 2,apoi se spala. Se face o \"marinata\" din

11 voturi    15 comentarii
2h
Fripturi
Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul

3 voturi    3 comentarii
6h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

    gratarul arata grozav, la fel si ambientul! ce sa zic... ca de obicei....felicitari! o reteta de mititei si gustoasa si sanatoasa!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Foarte frumos, afara la cabana cu 3 brazi, arata minunat mancarea preparata de tine.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Da, sunt minunati. Mai ales daca ii prepari cu o seara inainte.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Trebuie sa incerc neaparat sa fac mititei de pui.Cred ca sunt grozavi!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Un gratar pe cinste

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Multumesc. Ma bucur ca va place si va invit la masa. Ideea cu mititeii din carne de pui mi-a venit cand am facut gratarul special de pui. Mi-a mai ramas carne tocata si m-am gandit sa fac niste mititei. Sunt si mai buni daca ii lasi de pe o zi pe alta la rece, condimentati cu usturoi granulat si cu un pic de bicarbonat in compozitie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Cred ca e gustos...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Doina....pot sa vin si eu la o portie ??? Minunat arata !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Nu am mancat si nici nu am facut niciodata mititei din carne de pasare. E inedit pt mine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 1 kg aripioare de pui
  • 700 g carne tocata de pui (sau 1 piept si 2 pulpe fara piele)
  • 1 capatana usturoi (sau usturoi granulat)
  • sare
  • piper
  • condimente pentru gratar de pui
  • paprika
  • 1 lingurita bicarbonat
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Marian (Chef de cuisine)

gratarul arata grozav, la fel si ambientul! ce sa zic... ca de obicei....felicitari! o reteta de mititei si gustoasa si sanatoasa!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe la cuptor cu cartofi aurii