autor:

» » Fripturi

Gratar de pui cu sos roquefort

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
Avem nevvoie pentru 2 persoane de : 5-6 felii potrivite de piept de pui, o lingura de ulei de masline, o lingurita de sos soia, o lingurita otet balsamic, o lingura de ketchup ( sau sos de rosii ), sare ,piper, ierburi uscate aromate ( eu am pus ierburi pentru salate ca are toate ierburile aromate si usturoi uscat) . Pentru sos avem nevoie de 50 de grame de branza roquefort, o lingura de lapte, cateva bucati de unt si o lingurita de vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora.

Dupa o ora le prajim pe un grill cu focul dat pe mediu sa se patrunda bine.

Separat facem sosul de branza roquefort punand intr-o caserola branza, untul, laptele si vinul si lasand sa se topeasca si omogenizeze la foc mic .
Aranjam pe un platou gratarele si le servim cu cartofi prajiti si un decor facut din salata verde, castraveti si morcov .
Eu am preferat sa le servesc in varianta asta si cu sos de branza presarat peste.
Decorul facut a fost pe ca de simplu pe atat de efect si a servit si pe post de salata
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de pui cu sos roquefort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Multumesc !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O prezentare de nota 10. Felicitari !

  • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Merci de aprecieri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte frumos, delicios cred. Ce reusit decorul.

    • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri . Exista o multime de variante de sosuri facute din cele mai neasteptate ingrediente :) pe viitor sper sa reusesc sa fac o prezentare mai buna, cu sosuri facute in casa.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Arata foarte bine,eu branza "roquefort " o mancam ca aperitiv,dar o sa incerc s-o fac si sos.Reteta este foarte interesanta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Delicios si ca intotdeauna super elegant prezentat!*****Felicitari.

    • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Cu branza Roquefort nu e cale de mijloc sau iti place sau nu iti place :) mie imi place mai ales cea Societé care zic si francezii ca e cea mai buna. La sosul de branza se poate renunta :) sau inlocui. Multumesc de aprecieri, esti draguta .

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Sincera sa fiu nu imi place deloc cascavalul roquefort,in rest totul de nota 10 :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • Avem nevvoie pentru 2 persoane de : 5-6 felii potrivite de piept de pui
  • o lingura de ulei de masline
  • o lingurita de sos soia
  • o lingurita otet balsamic
  • o lingura de ketchup ( sau sos de rosii )
  • sare ,piper
  • ierburi uscate aromate ( eu am pus ierburi pentru salate ca are toate ierburile aromate si usturoi uscat) . Pentru sos avem nevoie de 50 de grame de branza roquefort
  • o lingura de lapte
  • cateva bucati de unt si o lingurita de vin alb.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

bucataria-sylviei (Chef de cuisine)

Multumesc !

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
File de vita cu sos de gorgonzola