autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Gratar din carne tocata de curcan cu susan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Ingrediente
600 g carne tocata de curcan, 1 plic seminte de susan, 1 cub/lingurita concentrat pasare.legume, 2 lingurite mix de condimente (granule de usturoi, seminte de mustar, cimbru, coriandru, menta, boia iute si dulce, piper) sau condimente pentru friptura, 1 lingurita boia dulce, 2 linguri ulei de masline, 4-5 catei de usturoi, 2 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati peste ea mixul de condimente, piper si un amestec preparat in blender din ulei, usturoi taiat bucati si foile de dafin. Framantati carnea cu condimentele pana obtineti un amestec omogen. Puteti condimenta carnea dupa gust si cu alte combinatii.
Puneti cate o lingura de carne tocata pe bucati de folie de aluminiu de aproximativ 12 x 15 cm, aplatizati carnea cu mana uda si dati-i diferite forme (patrate, dreptunghiuri, ovale, inimioare, etc.).
Ridicati marginile foliei in sus ca sa nu se scurga sucurile din carne. Gratarul va fi foarte gustos si nu se va usca prea tare.
Puneti-le pe gratarul cu capac, cu folia in jos si lasati-le la foc mic 10 minute, dati focul mediu si mai lasati 3-4 minute pana se rumenesc frumos.
Nu le mai intoarceti pe cealalta parte. Intre timp rumeniti putin susanul intr-o tigaie antiaderenta si adaugati-i putina boia, ca sa fie mai colorat. Asezati gratarele pe un platou, indepartati cu grija folia, lasand tot sucul de la carne sa se scurga in platou. Dati fiecare bucata prin susan pe ambele parti. Se serveste cu diferite garnituri, sosuri si salate.
Am servit cu cartofi prajiti ajurati si sos de stafide brune. Am garnisit cu gogosari acri.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar din carne tocata de curcan cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptură de vită cu cartofi la cuptor

Friptură de vită cu cartofi la cuptor

Carnea de vită se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
Muschi de porc la cuptor

Muschi de porc la cuptor

Carnea se spala si sterge bine cu prosop de hartie; Separat morcovul curatat si spalat se da in

17 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Foarte bun!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Foarte buna!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Multumesc frumos de aprecieri.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      O idee speciala pt a uimi invitatii.....felicitari.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte interesanta reteta ! Se salveaza!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Fiecare mancare a ta este o simfonie de arome si culori!Super gustoase si superprezentare!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne tocata de curcan
  • 1 plic seminte de susan
  • 1 cub/lingurita concentrat pasare.legume
  • 2 lingurite mix de condimente (granule de usturoi
  • seminte de mustar
  • cimbru
  • coriandru
  • menta
  • boia iute si dulce
  • piper) sau condimente pentru friptura
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada de gaina