autor:

Sidy

» » Fripturi

Gratar din ceafa de porc cu cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
5 gratare din ceafa, sare, piper, cartofi, mujdei, Pentru bait:, 200 ml vin, 3 linguri sos de soia, oregano, piper, boia

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Bucatile de ceafa se tin de seara pina dimineata intr-un bait facut din vin, sosul de soia,boia, piper si oregano.Dimineata se scot din bait si se bat bine.
Se prajesc bucatile de carne pe gratar ( preferabil ar fi la carbuni )
Se servesc cu cartofi copti in cuptor sau piure.
Obligatoriu o cana de mujdei linga gratare...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar din ceafa de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin

Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin

Pulpele se spala se sterg bine de apa aoi se cresteaza cu un cutit. Se condimenteaza bine cu sare,

13 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi
Carnati in vin

Carnati in vin

Carnatii de tara, chiar daca sunt afumati, lasa foarte multa grasime si sunt greu digerabili. Astfel

4 voturi    7 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Mmmmm, ce gustos!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Bun gratarel, succes la concurs !.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Ce bine merge cu mujdei, ai dreptate Sidy!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      si un pahar de vin rosu... sau mai multe!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      O mancare perfecta,felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Si noua ne place este o carne foarte gustoasa si moale.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Si eu gatesc ceafa de porc, mie personal imi place f. mult tot cu niste cartofi alaturi. Imi place un pic mai grasuta, mai iese din grasime la prajit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 gratare din ceafa
  • sare
  • piper
  • cartofi
  • mujdei
  • Pentru bait:
  • 200 ml vin
  • 3 linguri sos de soia
  • oregano
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mmmmm, ce gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori.