Gratar picant de pui la cuptorul cu halogen Oven

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gratar picant de pui la cuptorul cu halogen Oven

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de pui (piept, pulpe superioare, inferioare, aripioare)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita condimente pentru gratar
  • 1/2 lingurita verdeata uscata
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva feliute de usturoi si peperoni
  • 1 lingurita usturoi granulat

Mod de preparare

Aceasta mancare poate fi preparata si in cuptorul aragazului, cuptor grill sau pe gratar, daca nu aveti cuptor cu halogen. Difera putin timpii.

Preparati un baitz din uleiul de masline si toate celelalte condimente. Impregnati bine bucatile de carne in baitz si lasati-le cel putin 30 minute. Eu le-am lasat de dimineata pana la pranz. Asezati bucatile de pui pe gratarul superior al cuptorului, programati-l la 175 grade C pentru 20 minute.

Grasimea care se scurge poate fi folosita la alte preparate (pilaf sau fripturi fade). Eu am folosit-o ca sa prepar o mancare gustoasa pentru catei. :)

Deschideti cuptorul, intoarceti bucatile de gratar si mai lasati-le inca 15 minute ca sa se rumeneasca bine.

Se scoate carnea pe un platou si se decoreaza cu patrunjel, feliute de usturoi si peperoni. Puteti sa o serviti cu diferite garnituri, sos de usturoi, mujdei, salate, muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise