autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Gratar picant de pui la cuptorul cu halogen Oven

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1,5 kg carne de pui (piept, pulpe superioare, inferioare, aripioare), 2 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita condimente pentru gratar, 1/2 lingurita verdeata uscata, 1/2 lingurita cimbru, 1/2 lingurita miere, 1/2 lingurita sare, cateva fire de patrunjel verde, cateva feliute de usturoi si peperoni, 1 lingurita usturoi granulat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Aceasta mancare poate fi preparata si in cuptorul aragazului, cuptor grill sau pe gratar, daca nu aveti cuptor cu halogen. Difera putin timpii.
Preparati un baitz din uleiul de masline si toate celelalte condimente. Impregnati bine bucatile de carne in baitz si lasati-le cel putin 30 minute. Eu le-am lasat de dimineata pana la pranz. Asezati bucatile de pui pe gratarul superior al cuptorului, programati-l la 175 grade C pentru 20 minute.
Grasimea care se scurge poate fi folosita la alte preparate (pilaf sau fripturi fade). Eu am folosit-o ca sa prepar o mancare gustoasa pentru catei. :)
Deschideti cuptorul, intoarceti bucatile de gratar si mai lasati-le inca 15 minute ca sa se rumeneasca bine.
Se scoate carnea pe un platou si se decoreaza cu patrunjel, feliute de usturoi si peperoni. Puteti sa o serviti cu diferite garnituri, sos de usturoi, mujdei, salate, muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar picant de pui la cuptorul cu halogen Oven" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de porc evantai

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Snitele cu sos de smântânã si ciuperci(Bifinhos c/cogumelos)

Snitele cu sos de smântânã si ciuperci(Bifinhos c/cogumelos)

Carnea se feliazã nu foarte subtire, cine vrea poate sã o batã cu ciocanul. Se condimenteazã

8 voturi    11 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Delicios.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Mmmmm ce bun trebuie sa fii fost.*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de pui (piept
  • pulpe superioare
  • inferioare
  • aripioare)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita condimente pentru gratar
  • 1/2 lingurita verdeata uscata
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva feliute de usturoi si peperoni
  • 1 lingurita usturoi granulat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ceafa de porc in crusta de susan