autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
400 g spanac fiert, 2-300 ml lapte, 4-5 catei usturoi, 500 g carne porc tocata, 2 cartofi lungi albi, 200 g cascaval, sare, piper, boia, ulei, 2-3 linguri pesmet, 1 ou, frunze patrunjel verde, 2-3 linguri smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa sarata.
Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi se taie felii.
Usturoiul se trece prin presa si se pune la calit. Se adauga spanacul tocat . Se condimenteaza cu
sare si piper.Adaugam laptele si se lasa sa scada.
Preparam chiftelutele( din carnea tocata, pesmet, patrunjel verde, condimente, usturoi si ou) pe care le coacem pe hartie de copt la cuptor.
Intr-o forma unsa se pune un rind de cartofi, spanacul peste, deasupra chiftelutele coapte si din loc in loc putina smantana.
Deasupra se rade cascavalul pe toata suprafata.
Se da la cuptorul incalzit dinainte ,de coacerea chiftelelor. Se coace 30-45 min.
Se serveste fierbinte, taind portiile astfel incat sa avem si cartofi si spanac si chiftelute.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

• Carnea de vitel se taie in asa fel incat sa ramana cam de 1 cm grosime, se bate cu un tocator

106 voturi    10 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU MARAR

PIEPT DE PUI CU MARAR

Pieptul de pui se taie pe lat,se sareaza,se da prin marar,prin pesmet si se prajeste in ulei incins.

1 vot    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400 g spanac fiert
  • 2-300 ml lapte
  • 4-5 catei usturoi
  • 500 g carne porc tocata
  • 2 cartofi lungi albi
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • frunze patrunjel verde
  • 2-3 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Da, cred ca e foarte buna chiar acum de Paste

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu kapia