autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
400 g spanac fiert, 2-300 ml lapte, 4-5 catei usturoi, 500 g carne porc tocata, 2 cartofi lungi albi, 200 g cascaval, sare, piper, boia, ulei, 2-3 linguri pesmet, 1 ou, frunze patrunjel verde, 2-3 linguri smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa sarata.
Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi se taie felii.
Usturoiul se trece prin presa si se pune la calit. Se adauga spanacul tocat . Se condimenteaza cu
sare si piper.Adaugam laptele si se lasa sa scada.
Preparam chiftelutele( din carnea tocata, pesmet, patrunjel verde, condimente, usturoi si ou) pe care le coacem pe hartie de copt la cuptor.
Intr-o forma unsa se pune un rind de cartofi, spanacul peste, deasupra chiftelutele coapte si din loc in loc putina smantana.
Deasupra se rade cascavalul pe toata suprafata.
Se da la cuptorul incalzit dinainte ,de coacerea chiftelelor. Se coace 30-45 min.
Se serveste fierbinte, taind portiile astfel incat sa avem si cartofi si spanac si chiftelute.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
rulada din carne

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza murata cu coasta afumata.

Varza murata cu coasta afumata.

Usor de facut si fooarte buna! Am pus varza in apa rece si am lasat-o 3ore la desarat. Am portionat

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 400 g spanac fiert
  • 2-300 ml lapte
  • 4-5 catei usturoi
  • 500 g carne porc tocata
  • 2 cartofi lungi albi
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • frunze patrunjel verde
  • 2-3 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Da, cred ca e foarte buna chiar acum de Paste

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Ciulama de pui cu ciuperci