autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Torturi

GRILIAJ TORT

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
BLAT.8 oua,8 ling.zahar,4 ling.faina,4 ling nuca macinata ,un praf de copt.Crema.4 oua,200 gr.zahar,o ling.faina,100 gr.zahar,150 gr.nuca macinata,o margarina.

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Blat.se bat albusele spuma se adauga zaharul tot cate doua linguri apoi se adauga galbenusele frecate cu un pic de sare.Apoi se pune nuca ,faina si praful de copt,se tapeteaza o forma si se pune compozitia.Pregatim intai praful care va da un gust deosebit cremei.Se caramelizeaza 100 gr.zahar si cand culoarea e maronie deschis se pune si nuca taiara bucati.Se pune pe o farfurie unsa cu unt sau margarina si cand e rece se da prin masina de carne.Pentru crema se bat ouale pe aburi cu zaharulsi o ling.de faina apoi se da la rece.Margarina se freaca spuma si crema racita se adauga tot cate o lingura apoi se pune praful de nuca eu am lasat si pentru ornat putin.Blatul se taie in trei si se insiropeazase unge cu crema si se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "GRILIAJ TORT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Torturi
Melba cu piersici

Melba cu piersici

Pentru pregatirea compotului de piersici- Se spala piersicile ,se taie felii si se pun la fiert

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mi , 01 noiembrie 2014

    Ornat cu nuca caramelizata arata delicious!!! Se poate face si in tava dreptunghiulara. e una din retetele mele preferate!

  • Fara foto

    Mary Maritzza , 26 noiembrie 2013

    arata bine nu stiu gustul

  • Fara foto

    nu name , 30 septembrie 2009

    Arata ciudat. Parca ar fi coliva, dar na, fiecare dupa gust!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca e bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • BLAT.8 oua,8 ling.zahar,4 ling.faina,4 ling nuca macinata ,un praf de copt.Crema.4 oua,200 gr.zahar,o ling.faina,100 gr.zahar,150 gr.nuca macinata,o margarina.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Mi

Ornat cu nuca caramelizata arata delicious!!! Se poate face si in tava dreptunghiulara. e una din retetele mele preferate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu migdale