GRILIAJ TORT

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
GRILIAJ TORT

Ingrediente

  • BLAT.8 oua
  • 8 ling.zahar
  • 4 ling.faina
  • 4 ling nuca macinata
  • un praf de copt.Crema.4 oua
  • 200 gr.zahar
  • o ling.faina
  • 100 gr.zahar
  • 150 gr.nuca macinata
  • o margarina.

Mod de preparare

Blat.se bat albusele spuma se adauga zaharul tot cate doua linguri apoi se adauga galbenusele frecate cu un pic de sare.Apoi se pune nuca ,faina si praful de copt,se tapeteaza o forma si se pune compozitia.Pregatim intai praful care va da un gust deosebit cremei.Se caramelizeaza 100 gr.zahar si cand culoarea e maronie deschis se pune si nuca taiara bucati.Se pune pe o farfurie unsa cu unt sau margarina si cand e rece se da prin masina de carne.Pentru crema se bat ouale pe aburi cu zaharulsi o ling.de faina apoi se da la rece.Margarina se freaca spuma si crema racita se adauga tot cate o lingura apoi se pune praful de nuca eu am lasat si pentru ornat putin.Blatul se taie in trei si se insiropeazase unge cu crema si se orneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise