Ingrediente
2 avocado, 2 rosii medii, 1 ceapa mica/2 cepe verzi, 2 catei usturoi, 2 ardei iuti/1 ardei cras verde(cui nu ii place iute), 1 lamaie, verdeata (patrunjel sau coriandru), sare, piper, optional 3 linguri smantana(eu nu voi folosi)
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
55 voturi
Mod de preparare
2.Rosiile se curata de coaja, cel mai usor prin a le opari. Apoi, le taiem cubulete. De la avocado vom folosi doar pulpa asa ca ii taiem in doua, scoatem samburele si scobimte miezul cu o lingură. Ceapa, verdeturile si ardeiul le taiem cat mai mic posibil. Stoarcem lamaia si zdrobim usturoiul.
3.Zdrobim avocado cu o furculita, apoi adaugam rosiile, ceapa, ardeiul, verdeata, zeama de lamaie, usturoiul si condimentam cu sare si piper. Daca preferati mai iute, folositi si putin sos de ardei iute cu usturoi.Amestecam totul bine pana la omogenizare.(Toate ingredientele pot fi facute pasta la blender, metoda pe care am adoptat-o si eu rezultatul fiind mai cremos)
Se tine la frigider un timp pentru a fi o gustare racoroasa si sanatoasa!
Se serveste cu paine prajita sau cu chipsuri de porumb tortilla.
POFTA BUNA!!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013
Ador guacamole!
Lucia (Chef de cuisine) , 29 mai 2012
Fooooaaaarte gustos! Un deliciu!
constanta proca (Chef de cuisine) , 28 august 2010
O bunatate !
pufica , 18 iunie 2010
Auzisem de guacamole, citisem reteta, dar fiindca nu stiam cum este avocado, mi s-a parut ciudata - fara ulei sau alta grasime (maioneza, smantana, branza, ou etc., ce se pune de bicei la o mancare pe langa legume). Am facut-o si e foarte buna, avocado e un fruct gras. Guacamole are gust de salata de vinete in care s-a pus putina muca macinata. Bineinteles ca avocado se potriveste cel mai bine cu chestii din aceeasi arie geografica: rosii, ardei. Ceapa este absolut necesara (un celebru poet sud-american - imi scapa numele - are si un poem dedicat cepei). Oare o fi buna cu mamaliga (rece), pentru ca chipsurile de porumb tortilla sunt scumpe - sau macar cu pufuletii de Baia-Mare? Foarte bun!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Sa stai la televizor si sa moi tortillasul in sos. O placere.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
I-mi place avocado in salata de rosii cu ceapã,dupã ingredientele pe care le-ai folosit cred ca a iesit o bunãtate,am sã incerc sã fac si eu.Felicitãri*****
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Foarte frumos prezentata!
constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Cred ca e o bunatate !
juliya (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Buu..naa! Abia astept s-o fac! Felicitari!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
O salata minunata.
Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Multumesc mult pentru laude! Eugen ma bucur ca ai simtul umorului! Guacamole este cea mai cunoscuta reteta cu avocado, de origine mexicana, "imprumutata" in toata lumea.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Delicios ! si frumos prezentat. Felicitari !
Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Si eu fac ....acest guacamole se gaseste si in market,bine nu o fi el la fel dar e o optiune .Al tau arata minunat*****
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Montezuma, coquistadores, aztecii, Guadalajara, si acum ??? GUACAMOLE, , E o varianta?, nu ?
mira (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Preparatele cu avocado, daca nu se consuma repede, se oxideaza. Trebuie tinute in frigider bine acoperite cu folie.
husni (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Mmmmmmm.ce bun e.