autor:

Anca Rm

» » , Delicii sanatoase de la bloggeri, Mancaruri cu carne

Gulas

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2017

Ingrediente
-500 gr carne de vitel, -300 gr ceapa, -2 catei usturoi, -1 lingura otet din vin alb, -1 lingura pasta de rosii, -10 gr boia dulce, -5 gr boia afumata, -1/2 lingurita boia iute sau fulgi de chili (se poate inlocui cu ardei iute), -1/2 lingurita seminte de chimen, -300 ml supa de vita/pui/legume sau chiar apa, -2 linguri untura, -1 fir de cimbru, -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea o taiem in cubulete mai mari.



Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala.



Punem carnea si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand scade la jumate.



Daca carnea nu este moale, atunci mai trebuie sa adaugati supa sau apa, dar obligatoriu sa fie calda. Daca mai trebuie sau nu adaugata supa/apa, depinde de vasul in care gatiti gulasul.

Semintele de chimen le maruntim intr-un mojar si le adaugam peste carne. Asezonam cu sare si piper, punem si usturoiul pisat si mai lasam 10 minute sa fiarba.



Se serveste cald alaturi de cartofi copti, galuste de paine sau orice garnitura doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

Se incinge oala pana devine foarte fierbinte. Se pune ulei si imediat se adauga carnea taiata

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • -500 gr carne de vitel
  • -300 gr ceapa
  • -2 catei usturoi
  • -1 lingura otet din vin alb
  • -1 lingura pasta de rosii
  • -10 gr boia dulce
  • -5 gr boia afumata
  • -1/2 lingurita boia iute sau fulgi de chili (se poate inlocui cu ardei iute)
  • -1/2 lingurita seminte de chimen
  • -300 ml supa de vita/pui/legume sau chiar apa
  • -2 linguri untura
  • -1 fir de cimbru
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui taranesc