autor:

Anca Rm

» » , Delicii sanatoase de la bloggeri, Mancaruri cu carne

Gulas

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2017

Ingrediente
-500 gr carne de vitel, -300 gr ceapa, -2 catei usturoi, -1 lingura otet din vin alb, -1 lingura pasta de rosii, -10 gr boia dulce, -5 gr boia afumata, -1/2 lingurita boia iute sau fulgi de chili (se poate inlocui cu ardei iute), -1/2 lingurita seminte de chimen, -300 ml supa de vita/pui/legume sau chiar apa, -2 linguri untura, -1 fir de cimbru, -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Carnea o taiem in cubulete mai mari.



Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala.



Punem carnea si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand scade la jumate.



Daca carnea nu este moale, atunci mai trebuie sa adaugati supa sau apa, dar obligatoriu sa fie calda. Daca mai trebuie sau nu adaugata supa/apa, depinde de vasul in care gatiti gulasul.

Semintele de chimen le maruntim intr-un mojar si le adaugam peste carne. Asezonam cu sare si piper, punem si usturoiul pisat si mai lasam 10 minute sa fiarba.



Se serveste cald alaturi de cartofi copti, galuste de paine sau orice garnitura doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Supa gulas

Supa gulas

Dezosam carnea( alegeti ce fel de carne preferati) si o taiem bucatele. Curatam cartofii si ii taiem

3 voturi    2 comentarii
2h
Supe de carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Carnea de vita se taie cuburi potrivite si se caleste in uleiul si untura topite. Dupa ce isi schimba

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • -500 gr carne de vitel
  • -300 gr ceapa
  • -2 catei usturoi
  • -1 lingura otet din vin alb
  • -1 lingura pasta de rosii
  • -10 gr boia dulce
  • -5 gr boia afumata
  • -1/2 lingurita boia iute sau fulgi de chili (se poate inlocui cu ardei iute)
  • -1/2 lingurita seminte de chimen
  • -300 ml supa de vita/pui/legume sau chiar apa
  • -2 linguri untura
  • -1 fir de cimbru
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
tocanita de purcel