autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu carne

Gulas ardelenesc

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Ingrediente
100 g. pulpa de vita, 50 g. carnati afumati, 50 g. ceapa, putin ulei pt. prajit, malai, 15 g. ardei gras rosu, 2 g. usturoi macinat, 1 g. chimen macinat, 1 g. boia de ardei rosu, 100 g. cartofi, 1 g. pasta de ardei, 1 foaie de dafin, 3 g. concentrat vita, 10 ml. vin rosu

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge oala pana devine foarte fierbinte.



Se pune ulei si imediat se adauga carnea taiata cuburi. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea. apoi se adauga ceapa taiata cuburi mari. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ardeiul gras taiat tot bucati mai mari, concentratul de vita cu chimen si pasta de ardei Ferma noastra.



Dupa 4-6 min se adauga boia dulce calind putin si se stinge cu vin rosu. Se condimenteaza cu piper macinat si foi de dafin.



Se lasa la fiert pana scade vinul si se adauga baza de legume pana acopera carnea. In timp ce fierbe la foc mediu, se reumple cu baza pana carnea devine moale si frageda. Se adauga cartofii taiati cuburi mari si baza de legume pana acopera toata compozitia.



Se serveste cu mamaliguta.



Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. In decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.



Reţeta romaneasca ”Gulas ardelenesc” a fost oferita şi preparata de Celebration Garden şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas ardelenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

 Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Se prajesc pulpele , se calesc ceapa,ciupercile si apoi se adauga pulpele prajite. Se lasa la foc

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g. pulpa de vita
  • 50 g. carnati afumati
  • 50 g. ceapa
  • putin ulei pt. prajit
  • malai
  • 15 g. ardei gras rosu
  • 2 g. usturoi macinat
  • 1 g. chimen macinat
  • 1 g. boia de ardei rosu
  • 100 g. cartofi
  • 1 g. pasta de ardei
  • 1 foaie de dafin
  • 3 g. concentrat vita
  • 10 ml. vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

6 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse