autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu carne

Gulas ardelenesc

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Ingrediente
100 g. pulpa de vita, 50 g. carnati afumati, 50 g. ceapa, putin ulei pt. prajit, malai, 15 g. ardei gras rosu, 2 g. usturoi macinat, 1 g. chimen macinat, 1 g. boia de ardei rosu, 100 g. cartofi, 1 g. pasta de ardei, 1 foaie de dafin, 3 g. concentrat vita, 10 ml. vin rosu

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge oala pana devine foarte fierbinte.



Se pune ulei si imediat se adauga carnea taiata cuburi. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea. apoi se adauga ceapa taiata cuburi mari. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ardeiul gras taiat tot bucati mai mari, concentratul de vita cu chimen si pasta de ardei Ferma noastra.



Dupa 4-6 min se adauga boia dulce calind putin si se stinge cu vin rosu. Se condimenteaza cu piper macinat si foi de dafin.



Se lasa la fiert pana scade vinul si se adauga baza de legume pana acopera carnea. In timp ce fierbe la foc mediu, se reumple cu baza pana carnea devine moale si frageda. Se adauga cartofii taiati cuburi mari si baza de legume pana acopera toata compozitia.



Se serveste cu mamaliguta.



Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. In decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.



Reţeta romaneasca ”Gulas ardelenesc” a fost oferita şi preparata de Celebration Garden şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas ardelenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

 Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gasca umpluta cu ciuperci

Gasca umpluta cu ciuperci

Bobocul de gasca curatat de fulgi, parlit si spalat se curata de intestine, se lasa intreg facand

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g. pulpa de vita
  • 50 g. carnati afumati
  • 50 g. ceapa
  • putin ulei pt. prajit
  • malai
  • 15 g. ardei gras rosu
  • 2 g. usturoi macinat
  • 1 g. chimen macinat
  • 1 g. boia de ardei rosu
  • 100 g. cartofi
  • 1 g. pasta de ardei
  • 1 foaie de dafin
  • 3 g. concentrat vita
  • 10 ml. vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Vinete umplute