autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gulas cu carne de vaca (porc)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 200 ml ulei, 100 ml vin, 25 g usturoi, 800 g ceapa, 10 g chimen, 100 g pasta de tomate, 500 g ardei gras, 200 g faina, 2 oua, 1,500 kg cartofi, 100 g unt, 1 legatura verdeata, foi de dafin, cimbru, piper, sare, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in uleiul ramas cu adaos de apa. Se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa, boiaua, chimenul, foile de dafin si apa. Se fierb componentele cca 10 minute, se amesteca si se pun peste carne. Se fierb impreuna cca 60 minute. Din faina, oua batute si sare, se framinta o coca care se lasa sa stea circa o ora. Din aceasta compozitie se formeaza galustele, cu lingura, se fierb in apa, se scurg, apoi se adauga la carne, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se mai continua fierberea cca 10-15 minute. Spre sfirsit se adauga vinul, se potriveste gustul prin condimentare. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur). La servire se asaza. In farfurie: carnea, galustele, si cartofii cu verdeata si unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu carne de vaca (porc)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Involtini di pollo a la romana

Involtini di pollo a la romana

Se taie pieptul de pui in doua bucati, se elimina oasele si pielita. Fiecare bucata de piept se bate

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 200 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 25 g usturoi
  • 800 g ceapa
  • 10 g chimen
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g ardei gras
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 1,500 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 1 legatura verdeata
  • foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu orez si cartofi la cuptor