autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Gulas de fasole boabe

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
3 pumni de fasole uscata, 1 ceapa rosie, 1 ceapa alba, 4-5 catei usturoi, 2 linguri pasta de gogosari, 1 lingurita rasa boia, 1 lingurita rasa piper, cate un varf de cutit :, - chimen, - cimbru, - oregano, - tarhon, 300 g carnati afumat, 200 g kaizer, patrunjel verde, marar verde, sare, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Fasolea boabe se spala bine si se pune la inmuiat in mai multe ape , de seara pina dimineata, cand se arunca apa de pe ea.
Cepele se curata si se toaca marunt , apoi se inabusa in putin ulei.
Carnatul se taie felii subtiri, la fel si kaizerul.
Dupa ce ceapa s-a calit adaugam pasta de gogosari, piper, boia, feliile de carnati si de kaizer si usturoiul presat.Amestecam bine apoi adaugam fasolea si apa cat sa acopere fasolea. Adaugam sarea si celelalte condimente si lasam sa fiarba bine toate.
Cand sunt fiarte fasolea , carnatul si kaizerul, presaram deasupra patrunjel verde si marar verde, tocate fin.
Fasolea se serveste cu muraturi alaturi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Se taie dovleceii pe jumatate,se decapeaza,se umplu cu miezul scos din ei,carnea tocata,marar verde

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

    Este buna mancarica si eu fac ceva in acest gen este foarte gustos.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Chava nici nu ma gandeam ca este babgulyas !!! Doar locuiesc de peste 50 de ani pe meleaguri bihorene si stiu si eu ce este babgulyas si ce este gulyas de fasole boabe....

  • Chava

    Chava (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Sidy trebuie sa te contrazic aceasta nu este Gulyas de fasole sau Babgulyas pe numele adevarat,pentru ca acela se prepara exact ca si Gulyasul numai in loc de cartofi se pune fasole uscata nici un caz nu afumaturi.Imi pare rau dar cine te-a invatat te-a dus in eroare.Altfel este o mancare foarte gustoasa dar mai degraba romaneasca decat ungureasca.pofta buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      La noi se cheama fasole prajite,e o bunatate !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      foarte buna reteta,la noi se cheama fasole scazuta.e de preferat sa mancam de post in aceasta perioada.felicitari.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      acuma eu n-as numi acest fel de mancare gulyas,dar de buna sigur e buna.

    • Overtruck

      Overtruck (Maestru bucatar) , 14 februarie 2010

      mi se lungesc urechile si mi-e dor de un gulasch, de nu stiu cum ma cheama

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Mm ce bunatate!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      cE BUN si ce bine arata......da parca eu as baga mina si ti-asi lua kaizerul:)))))

    • Fara foto

      Michael , 13 februarie 2010

      Foarte gustoasa mancare, facem si noi, exclusiv cu fasole alba, dar nu punem usturoi nici oregano si o pregatim ori cu kaizer, ori cu carnati. Kaizerul il taiem cuburi iar carnatii - felii groase de un deget. Fasolea o punem la inmuiat numai in apa rece, altfel va ramane tare. Punem intai fasolea la fiert cu o lingurita rasa de sare si, dupa ce e pe jumatate fiarta, adaugam ceapa calita si celelalte ingrediente. La fiert cu fasolea punem si 1-2 morcovi taiati in doua, pe care ii scoatem cand e mancarea gata. Noi folosim doar ceapa alba, punem 3 cepe mari la 500 g fasole. Avand in vedere ca atat kaizerul cat si carnatii sunt sarati, nu mai adaugam alta sare decat la sfarsit, daca mai e nevoie. Putem servi aceasta mancare cu diferite muraturi dar cel mai bine se potriveste varza murata (sau ardei umpluti cu varza).

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Tare gustos mai este...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 3 pumni de fasole uscata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingurita rasa boia
  • 1 lingurita rasa piper
  • cate un varf de cutit :
  • - chimen
  • - cimbru
  • - oregano
  • - tarhon
  • 300 g carnati afumat
  • 200 g kaizer
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Este buna mancarica si eu fac ceva in acest gen este foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sarmale oltenesti