autor:

Ligia Skorka

» » Mancaruri cu carne

Gulas unguresc

Autor: Ligia Skorka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ligia Skorka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg cartofi, 500 g de carne de porc, 200 g de untura sau ulei, 1 lingurita boia dulce, 1 varf de lingurita boia iute, 3-4 cepe, 1 lingura bulion sau 3 rosii, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 1 lingurita zahar, 100 g smantana, 1 litru apa, frunze de patrunjel, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

25 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei sau untura, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se arda. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga la gulas usturoiul tocat marunt, morcovul ras, 1 lingura de bulion (sau rosiile taiate). Se adauga boiaua, sarea, piperul, zaharul si se toarna apa fierbinte cat sa acopere bucatile de carne. Se adauga la gulas cartofii taiati bucati si daca este necesar, se completeaza cu apa fierbinte sosul. Gulasul este gata cand au fiert cartofii - se incearca, folosind o furculita.
Optional se adauga patrunjel tocat marut si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Potaje de acelga(tocana de cardon)

Potaje de acelga(tocana de cardon)

*Frunzele de cardon se spala si se taie in lung(fisii)*cirnatul de singe si chorizul se taie rondele*ceapa

13 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Se taie escalopul de curcan  in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt

13 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit Gulyás unguresc, dar nu am pus zahar si morcov. In schimb am pus chimeon. A iesit foarte gustos, toata lumea a fost incantata :-)

  • Fara foto

    izabella (Bucatar sef):

    A iesit BESTIAL. Am adaugat si un pic de cimbru.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Kuljana , 29 august 2013

    s-o incerc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Buuuun! Felicitari!

    • cer

      cer (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      incearca sa pui putin chimen la fiert, ii va schimba radical gustul (in bine)

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      buna reteta,este un fel de mancarica de cartofi din zona moldovei.de completat ,este bine sa adaugam supa de legume sau carne.daca adaugi apa simpla,mai trebuie sa adaugi sare,piper,condimente s.a.m.d.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Cred ca este tare gustos...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Interesanta reteta Ligia...in zona noastra se fac si galuste din faina , morcovul se taie rondele si nu se pune smantana..... Cred ca este delicios asa cum l-ai facut tu....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 g de carne de porc
  • 200 g de untura sau ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de lingurita boia iute
  • 3-4 cepe
  • 1 lingura bulion sau 3 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g smantana
  • 1 litru apa
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Ligia Skorka
Banana Split

Banana Split

Se ia vasul in care urmeaza sa se pregateasca desertul. Pe fundul vasului se pun trei cupe de inghetata(

9 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Snitele de pui

Snitele de pui

1.Se spala pieptul de pui si se taie in felii subtiri. 2.Fiecare felie se bate pe ambele parti pana

5 voturi    1 comentariu
35 min
Aperitive cu carne
Spaghete Carbonara  reţetă cu smântână

Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Cum se prepara Spaghete Carbonara rețeta cu smântână: Se bat ouale şi smantana,

22 voturi    9 comentarii
40 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci