autor:

Ligia Skorka

» » Mancaruri cu carne

Gulas unguresc

Autor: Ligia Skorka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ligia Skorka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg cartofi, 500 g de carne de porc, 200 g de untura sau ulei, 1 lingurita boia dulce, 1 varf de lingurita boia iute, 3-4 cepe, 1 lingura bulion sau 3 rosii, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 1 lingurita zahar, 100 g smantana, 1 litru apa, frunze de patrunjel, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

25 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei sau untura, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se arda. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga la gulas usturoiul tocat marunt, morcovul ras, 1 lingura de bulion (sau rosiile taiate). Se adauga boiaua, sarea, piperul, zaharul si se toarna apa fierbinte cat sa acopere bucatile de carne. Se adauga la gulas cartofii taiati bucati si daca este necesar, se completeaza cu apa fierbinte sosul. Gulasul este gata cand au fiert cartofii - se incearca, folosind o furculita.
Optional se adauga patrunjel tocat marut si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Foietaj cu carne

Foietaj cu carne

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici.

43 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful

13 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit Gulyás unguresc, dar nu am pus zahar si morcov. In schimb am pus chimeon. A iesit foarte gustos, toata lumea a fost incantata :-)

  • Fara foto

    izabella (Bucatar sef):

    A iesit BESTIAL. Am adaugat si un pic de cimbru.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Kuljana , 29 august 2013

    s-o incerc

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Buuuun! Felicitari!

    • cer

      cer (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      incearca sa pui putin chimen la fiert, ii va schimba radical gustul (in bine)

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      buna reteta,este un fel de mancarica de cartofi din zona moldovei.de completat ,este bine sa adaugam supa de legume sau carne.daca adaugi apa simpla,mai trebuie sa adaugi sare,piper,condimente s.a.m.d.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Cred ca este tare gustos...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Interesanta reteta Ligia...in zona noastra se fac si galuste din faina , morcovul se taie rondele si nu se pune smantana..... Cred ca este delicios asa cum l-ai facut tu....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 g de carne de porc
  • 200 g de untura sau ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de lingurita boia iute
  • 3-4 cepe
  • 1 lingura bulion sau 3 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g smantana
  • 1 litru apa
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Ligia Skorka
Banana Split

Banana Split

Se ia vasul in care urmeaza sa se pregateasca desertul. Pe fundul vasului se pun trei cupe de inghetata(

9 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Snitele de pui

Snitele de pui

1.Se spala pieptul de pui si se taie in felii subtiri. 2.Fiecare felie se bate pe ambele parti pana

5 voturi    1 comentariu
35 min
Aperitive cu carne
Spaghete Carbonara

Spaghete Carbonara

Se bat ouale şi smantana, impreuna cu un varf de cutit de sare. Se incalzeste uleiul si se adauga

18 voturi    9 comentarii
40 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Muschiulet de porc impletit