autor:

Monica_Marton

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulii umplute cu quinoa

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru 2 porţii:, ,  4 gulii, ,  4 linguri de quinoa, ,  un usturoi verde sau 2 căţei de usturoi, ,  ceapă, , 2 linguri de ulei sau unt, ,  2 roşii zemoase, de mărime medie, ,  crenguţă de cimbru, , crenguţă de rozmarin, ,  jumătate de legătură de ţelină, ,  sare, ,  piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Jumătate din ceea ce aţi scobit din gulii tocaţi. Fierbeţi quinoa in apa cu un praf de sare pentru 10 minute. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.



Pentru umplutură, puneţi untul sau uleiul in cratiţă să se incingă, adaugaţi ceapa şi usturoiul tocat şi le lăsaţi timp de un minut, adăugaţi gulia tocată şi quinoa, apoi roşiile decojite şi mărunţite in cubuleţe. Tineţi compoziţia la foc 10 minute, timp în care amestecaţi in ea, la foc mediu după ce aţi adăugat puţină sare.



Spălaţi şi tocaţi ţelina, cimbrul, rozmarinul şi le adăugaţi in cratiţă peste umplutură. Amestecaţi toată compoziţia cu un praf de piper .



Aşezaţi guliile într-o tavă, le umpleţi cu amestecul preparat şi le daţi la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu. Pentru a nu risipi ingredientele rămase, puteţi adăuga in tavă compoziţia care excede guliilor, impreună cu un pahar de bulion sau o roşie şi cealaltă jumătate din ce aţi scobit din gulii.



Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu quinoa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos picant de vinete

Paste cu sos picant de vinete

Vanata spalata,uscata,se taie cubulete,se pudreaza cu sare si se lasa intr-o sita 10min;se oparesc

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CORABIOARE DE DOVLECEI

CORABIOARE DE DOVLECEI

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se

4 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 porţii:
  •  4 gulii
  •  4 linguri de quinoa
  •  un usturoi verde sau 2 căţei de usturoi
  •  ceapă
  • 2 linguri de ulei sau unt
  •  2 roşii zemoase
  • de mărime medie
  •  crenguţă de cimbru
  • crenguţă de rozmarin
  •  jumătate de legătură de ţelină
  •  sare
  •  piper

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciorba de legume cu orez