autor:

Monica_Marton

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulii umplute cu quinoa

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru 2 porţii:, ,  4 gulii, ,  4 linguri de quinoa, ,  un usturoi verde sau 2 căţei de usturoi, ,  ceapă, , 2 linguri de ulei sau unt, ,  2 roşii zemoase, de mărime medie, ,  crenguţă de cimbru, , crenguţă de rozmarin, ,  jumătate de legătură de ţelină, ,  sare, ,  piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Jumătate din ceea ce aţi scobit din gulii tocaţi. Fierbeţi quinoa in apa cu un praf de sare pentru 10 minute. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.



Pentru umplutură, puneţi untul sau uleiul in cratiţă să se incingă, adaugaţi ceapa şi usturoiul tocat şi le lăsaţi timp de un minut, adăugaţi gulia tocată şi quinoa, apoi roşiile decojite şi mărunţite in cubuleţe. Tineţi compoziţia la foc 10 minute, timp în care amestecaţi in ea, la foc mediu după ce aţi adăugat puţină sare.



Spălaţi şi tocaţi ţelina, cimbrul, rozmarinul şi le adăugaţi in cratiţă peste umplutură. Amestecaţi toată compoziţia cu un praf de piper .



Aşezaţi guliile într-o tavă, le umpleţi cu amestecul preparat şi le daţi la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu. Pentru a nu risipi ingredientele rămase, puteţi adăuga in tavă compoziţia care excede guliilor, impreună cu un pahar de bulion sau o roşie şi cealaltă jumătate din ce aţi scobit din gulii.



Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu quinoa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de urzici

Mancare de urzici

Aceasta e reteta mea de mancare de urzici, o reteta de primavara, pentru a va improspata sangele

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale de post cu legume în frunze de hrean

Sarmale de post cu legume în frunze de hrean

Ceapă bine mărunţită se căleşte în tigaie împreună cu uleiul. Adăugăm apoi legumele

42 voturi    33 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 2 porţii:
  •  4 gulii
  •  4 linguri de quinoa
  •  un usturoi verde sau 2 căţei de usturoi
  •  ceapă
  • 2 linguri de ulei sau unt
  •  2 roşii zemoase
  • de mărime medie
  •  crenguţă de cimbru
  • crenguţă de rozmarin
  •  jumătate de legătură de ţelină
  •  sare
  •  piper

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Piure de urzici