Gumbo (reteta africana-Burkina -Faso)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2kg bame
  • 2 cepe potrivite
  • 1/2 kg carne de vaca taiata cubulete
  • sare dupa gust
  • un varf de cutit de bicarbonat de bucatarie

Mod de preparare

Se prajeste carnea cubulete intr-un pic de ulei, se adauga ceapa taiata fin,cand totul este auriu de adauga apa si se fierbe. Cand carnea este aproape fiarte se adauga bamele taiate in feliute subiri si bicarbonatul,si se lasa sa fiarba pana cand are o consistenta mucilaginoasa si seamana cu un sos gros.La sfarsit se pune sare si se poate adauga un ardel iute(optional).Acest sos se serveste cu mamaliguta calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor