autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Guvizi de apa dulce prajiti

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2010

Ingrediente
Ex. 1 kg guvizi, faina, sare, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Guvidele este un peste tare gustos,cu carnea alba,fara oase multe si fara solzi...Guvidele traieste mai mult in Marea Neagra,dar se adapteaza foarte usor si in apa dulce . Guvidele de apa dulce este deschis la culoare,albicios si mult mai mic ca dimensiuni .Zilele acestea a fost tata la pescuit guvizi de apa dulce in Lacul Siutghiol din statiunea Mamaia si a prins cca 3 kg intr-o ora...In fotografie o sa vedeti si un alt peste numit Regina si care are un gust la fel de bun...
Si sa va mai spun un secret...icrele de guvide sunt extraordinar de bune nu numai prajite,dar si preparate ...

Guvizii se curata,se spala,se sareaza si se lasa sa stea cca 20 de minute.Apoi,se sterg,se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc atat calzi cat si reci cu lamaie sau mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi de apa dulce prajiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot

5 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Rechin pane

Rechin pane

Se iau bucatile de rechin se sareaza se pipereaza se asezoneaza cu condiment de peste si se lasa

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc mult...Ai dreptate ...sunt tare gustosi preparati si pane...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Ai dreptate guvizii sunt o bunatate eu ii mai pregatesc si pane

  • Fara foto

    maria mihalache , 27 mai 2010

    Ooooooooo, ce bunaciune.........))))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Felicitari, specilista la gatit peste!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Ai perfecta dreptate cristi maco...Regina am pus-o in castron doar pentru fotografie...De regula eu si sotul meu aruncam inapoi in apa "reginele" in momentul in care le pescuim,dar pe aceasta mi-a adus-o tata si doar am fotografiat-o,nu am prajit-o... Traditia spune ca este pacat sa se manance,dar din anumite surse am inteles ca sunt tare gustoase...

    • Fara foto

      cristi.maco (Maestru bucatar) , 23 mai 2010

      De reteta nu am ce sa zic dar in castronul cu pesti din poze este si o 'regina baltii',peste pe care romanii il considera ca fiind necomestibil!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc mult Mirey...O sa incerc sa prepar cat mai multe...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Mai este vreun peste in Marea Neagra?! Felicitari!Ai niste retete cu peste foarte apetisante!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Multumesc mult draga Mihaela...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Multumesc mult Ramona ... Camelia sper din tot sufletul sa-ti aduca pestisorii...Pofta mare...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Multumesc mult...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Vai!!!Mi-ai luat reteta. Saptamana asta mi-a promis cineva care merge la Constanta ca-mi aduce guvizi si vroiam sa-i fac asa. Dar daca stau si ma gandesc bine, exista o diferenta intre retetele noastre.Ai mei sunt de apa sarata si cum explicai sunt mai mari.Sper sa gaseasca guvizi ca mi-ai facut o pofta.Imi aduce aminte de tata, Dumnezeu sa-l ierte.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      trebuie sa fie tare buni!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Delicios! Ne-am imbogatit cunostintele in materie de peste;multe multumiri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ex. 1 kg guvizi
  • faina
  • sare
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Ai dreptate ...sunt tare gustosi preparati si pane...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu rosii deshidratate si capere