autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Guvizi de apa dulce prajiti

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2010

Ingrediente
Ex. 1 kg guvizi, faina, sare, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Guvidele este un peste tare gustos,cu carnea alba,fara oase multe si fara solzi...Guvidele traieste mai mult in Marea Neagra,dar se adapteaza foarte usor si in apa dulce . Guvidele de apa dulce este deschis la culoare,albicios si mult mai mic ca dimensiuni .Zilele acestea a fost tata la pescuit guvizi de apa dulce in Lacul Siutghiol din statiunea Mamaia si a prins cca 3 kg intr-o ora...In fotografie o sa vedeti si un alt peste numit Regina si care are un gust la fel de bun...
Si sa va mai spun un secret...icrele de guvide sunt extraordinar de bune nu numai prajite,dar si preparate ...

Guvizii se curata,se spala,se sareaza si se lasa sa stea cca 20 de minute.Apoi,se sterg,se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc atat calzi cat si reci cu lamaie sau mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi de apa dulce prajiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 16 comentarii

  • Radu G.P. (Bucatar) , 28 noiembrie 2018

    Tăvăliți prin faina de mălai sau faina alba sun delicioși. Chiar si simpli doar sărați și "bronzați" la un grătar încins cu putina mămăliguța și mujdei cu iaurt sunt o nebunie! Rețeta testata, savoare garantata!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc mult...Ai dreptate ...sunt tare gustosi preparati si pane...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Ai dreptate guvizii sunt o bunatate eu ii mai pregatesc si pane

    • maria mihalache , 27 mai 2010

      Ooooooooo, ce bunaciune.........))))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Felicitari, specilista la gatit peste!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Ai perfecta dreptate cristi maco...Regina am pus-o in castron doar pentru fotografie...De regula eu si sotul meu aruncam inapoi in apa "reginele" in momentul in care le pescuim,dar pe aceasta mi-a adus-o tata si doar am fotografiat-o,nu am prajit-o... Traditia spune ca este pacat sa se manance,dar din anumite surse am inteles ca sunt tare gustoase...

    • cristi.maco (Maestru bucatar) , 23 mai 2010

      De reteta nu am ce sa zic dar in castronul cu pesti din poze este si o 'regina baltii',peste pe care romanii il considera ca fiind necomestibil!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc mult Mirey...O sa incerc sa prepar cat mai multe...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Mai este vreun peste in Marea Neagra?! Felicitari!Ai niste retete cu peste foarte apetisante!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Multumesc mult draga Mihaela...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Multumesc mult Ramona ... Camelia sper din tot sufletul sa-ti aduca pestisorii...Pofta mare...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Multumesc mult...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Vai!!!Mi-ai luat reteta. Saptamana asta mi-a promis cineva care merge la Constanta ca-mi aduce guvizi si vroiam sa-i fac asa. Dar daca stau si ma gandesc bine, exista o diferenta intre retetele noastre.Ai mei sunt de apa sarata si cum explicai sunt mai mari.Sper sa gaseasca guvizi ca mi-ai facut o pofta.Imi aduce aminte de tata, Dumnezeu sa-l ierte.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      trebuie sa fie tare buni!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Delicios! Ne-am imbogatit cunostintele in materie de peste;multe multumiri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ex. 1 kg guvizi
  • faina
  • sare
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Radu G.P. (Bucatar)

Tăvăliți prin faina de mălai sau faina alba sun delicioși. Chiar si simpli doar sărați și "bronzați" la un grătar încins cu putina mămăliguța și mujdei cu iaurt sunt o nebunie! Rețeta testata, savoare garantata!

Retete

din Mancaruri cu peste

File de peste in sos picant cu legume File de peste in sos picant cu legume

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei sa se incalzeasca, se prajesc ceapa si ardeii, apoi treptat celelalte legume se calesc putin.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor