autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Guvizi marinati la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Ingrediente
1 kg guvizi, 150-200 ml vin alb, 50 ml otet de mere, zeama de la o lamaie, piper boabe,boabe de coriandru,sare,busuioc,foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se pregateste marinata din vin,otet de mere,zeama de lamie,piper,coriandru,busuioc ,foi de dafin direct in tava in care vor fi pusi guvizii curatati,spalati, zvantati ,dupa care se introduce tava la cuptor. Sarea se va adauga spre sfarsit cand deja pestisorii sunt rumeniti... Se pot pastra foarte bine in borcane la frigider si se servesc ca aperitiv la un pahar de tuiculita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi marinati la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Cod in crusta de malai

Cod in crusta de malai

Portionez pestele spalat, uscat in servet de hartie, il marinez 5 minute in zeama de lamaie, il trec

6 voturi    5 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Multumesc ...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Deosebit de gustosi ! *****

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

      MMM ce buni sunt guvizi.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

      Deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

      Multumesc ...Sunt tare gustosi intr-adevar...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Deliciosi si apetisanti!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Foarte buni!!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Cred ca sunt o bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 kg guvizi
  • 150-200 ml vin alb
  • 50 ml otet de mere
  • zeama de la o lamaie
  • piper boabe,boabe de coriandru,sare,busuioc,foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste cu legume