autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Hachis Parmentier

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Ingrediente
700 g carne tocata de vitel, 1 kg cartofi, 1 ceapa, 2-3 catei usturoi, 1 rosie, 100 g unt, 100 ml vin rosu, 1 legatura patrunjel verde, 30 g pesmet, 1 ou, 100 ml supa de carne sau de legume, 200 ml lapte, sare, piper, nucsoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in putin unt si o lingura cu ulei pina se face translucida cam 10 minute.
Cand ceapa este facuta adaugam carnea treptat si amestecam bine pina cand carnea isi schimba culoarea si adaugam intreaga cantitate de carne.
Adaugam oul, patrunjelul verde tocat si vinul.Lasam sa fiarba 10 minute si mai adaugam apoi supa.
Daca este prea mult lichid, dam carnea la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade C pina scade sosul, cam 30 de minute.
Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce sunt gata, rasturnam apa si facem din ei un piure de cartofi adaugand lapte, unt si nucsoara.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet, punem 1/2 din piureul de cartofi apoi carnea scoasa de la cuptor si deasupra cartofii ramasi.
Deasupra presaram pesmetsi bucatele mici de unt, asezam cateva felii de rosie si frunze de patrunjel si dam din nou la cuptor carnea pina se rumeneste deasupra si face o crusta aurie.
Se serveste fierbinte, taindu-se ca si feliile de tort, alaturi de salata sau muraturi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Hachis Parmentier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Hachis Parmentier

Hachis Parmentier

Fierbeti cartofii, adaugati un cub de unt, sare, piper si putina nucsoara si ii pasati. Adaugati

3 voturi    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Foietaj cu carne

Foietaj cu carne

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici.

43 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    o bunatate...

  • Fara foto

    maria , 14 noiembrie 2013

    as zice country pie...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    ce bun este!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Merita sa muncim 1 ora si 10 minute, obtinem ceva f. bun., f. interesant sa punem in piure nucsoara.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011

      Tare buuuun! Un fel de musaca cu piure! O să fac că am carne de viţel de la ţară.Bravo!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2011

      Gustos si frumos prezentata.Felicitari!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2011

      Hmmm...ce bine arata!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2011

      mmmmm ce bunatate....i-mi chioraie matele si sunt pe drum spre tine :) .....felicitari si *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne tocata de vitel
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 100 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 30 g pesmet
  • 1 ou
  • 100 ml supa de carne sau de legume
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Papricas din carne de gaina si ciuperci