autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Halva delicioasa din gris

Autor: nicoleta ilie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta ilie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
1 pahar cu gris,1 pahar cu zahar,1 pahar cu lapte, pachet margarina sau unt si o mana de nuci decojite si maruntite

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

-Grisul si nucile se pun intr-o craticioara pe foc mic la rumenit si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana ce grisul s-a rumenit si s-a colorat in maroniu
-Separat intr-o cratita cam de 2,5 litri se pun la fiert laptele,zaharu si margarina si se tin pe foc mic pana s-a dizolvat tot zaharul si s-a topit margarina
-Apoi se amesteca grisul cu compozitia de lapte si se fierb pana ce se umfla grisul dupa care se opreste focul si se mai lasa pe aragaz acoperit cu un prosopel curat cam zece minute.
-Apoi se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu un facalet, se lasa la racit dupa care se da la frigider
- Cand s-a intari se taie cuburi sau dupa dorinta
Daca ti-a placut reteta noastra "Halva delicioasa din gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piscoturi pufoase

Piscoturi pufoase

Se incalzeste cuptorul. Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Brownie cu migdale

Brownie cu migdale

Cantarim cele 4 oua sparte intr-un bol. Cantitatea acestora va fi si cea pentru faina, zahar, unt

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pahar cu gris,1 pahar cu zahar,1 pahar cu lapte, pachet margarina sau unt si o mana de nuci decojite si maruntite

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor