autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Halva din gris

Autor: dinu monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dinu monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Ingrediente
3/4 l lapte, zahar,150g unt, gris,100g migdale taiate betisoare,boabe de pin,praf de scortisoara si zahar pudra pentru presarat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Laptele si zaharul se amesteca intr-un castron,se incalzeste si se fierbe.Apoise ia de foc.Se incalzeste untul intr-un vas.Se adauga grisul si in timp ce se amesteca incontinuu,se prajeste pana se rumeneste.Se adauga betisoarele de migdale si se amesteca inca 5 minute totul la foc mic.Vasul cu pireul de gris se ia de pe foc,se adauga la gris laptele indulcit amestecand cu grija cu telul.Se mai incalzeste totul o data si se lasa sa fiarba incet 5 minute.4 forme mici se umplu cu compozitia de gris,se netezesc si se pun in frigider pentru 3 ore.Boabele de pin se prajesc fara grasime si se pun peste portiile de halva din gris care se mai presara cu scortisoara si zahar pudra si se orneaza cu boabe de pin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Halva din gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

1. Se pun in vasul de la blender cele 2 oua, zaharul, sarea, laptele si 20 ml ulei. Se amesteca totul

7 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Panna cotta

Panna cotta

Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 3/4 l lapte, zahar,150g unt, gris,100g migdale taiate betisoare,boabe de pin,praf de scortisoara si zahar pudra pentru presarat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata