Halva din gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 l lapte
  • 250g zahar
  • 150g unt
  • 250g gris
  • 100g migdale taiate betisoare
  • boabe de pin
  • praf de scortisoara si zahar pudra pentru presarat

Mod de preparare

Laptele si zaharul se amesteca intr-un castron,se incalzeste si se fierbe.Apoise ia de foc.Se incalzeste untul intr-un vas.Se adauga grisul si in timp ce se amesteca incontinuu,se prajeste pana se rumeneste.Se adauga betisoarele de migdale si se amesteca inca 5 minute totul la foc mic.Vasul cu pireul de gris se ia de pe foc,se adauga la gris laptele indulcit amestecand cu grija cu telul.Se mai incalzeste totul o data si se lasa sa fiarba incet 5 minute.4 forme mici se umplu cu compozitia de gris,se netezesc si se pun in frigider pentru 3 ore.Boabele de pin se prajesc fara grasime si se pun peste portiile de halva din gris care se mai presara cu scortisoara si zahar pudra si se orneaza cu boabe de pin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise