Hamburger de vita

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g de gulas de vita (pentru 6 buc)
  • 1 ou
  • condimente de carnati sau miel sau carne prajita: 1/2 plic
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • cartoi pai
  • salata de varza alba
  • maioneza
  • ketch-up
  • chifle
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se toaca carne de 2 ori la masina de tocat.Se amesteca bine cu oul ,condimentele, sarea,piperul, cimbrul,busuiocul.

Se ia o mana din compoziti de carne in palme si i se da o forma foarte aplatizata,asezata apoi pe o pungulita de plestic de unica folosinta. Se va impacheta in acea pungulita adunanand colturile ei pana se va acoperi total hamburgherul.Continuam astfel cu toata carnea . Hamburgherii astfel impachetati se vor pune la congelator.

A doua zi se pregateste salata de varza cruda,cartofii prajiti(in functie de cati hamburgheri se servesc)

Se taie chifla in doua, avand grija ca partea mai bombata sa fie scobita de miez,loc in care se va pune salata de varza,maioneza si cartofii prajiti,in functie de cat de mare e scobitura

Intr-o tigaie teflonata se praji hamburgerul scos atunci din congelator,avand grija sa-l ungem cu putin ulei de fiecare data cand il intoarcem. Se va avea in vedere sa se prajeasca bine la foc mijlociu

Cand e gata, se aseaza intre cele 2 bucati de chifla ,se pune ketch-up si mustar (daca se doreste)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta