Ingrediente
Ingrediente pentru chiftele:, * 350 g carne tocata amestec, * 1 felie de paine mai uscata, umezita in apa, apoi scursa bine,bine, * 1 ou, * 1 ceapa mica, sau 1/2 ceapa mai mare, * 1/2 lingurita praf de usturoi, * sare, piper, boia dupa gust, Mai avem nevoie de:, * chifle, * branza topita felii, * rosii taiate felii, * maioneza sau sos de maioneza, * ketchup
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
11 voturi
Mod de preparare
# Se formeaza 3 chiftele
# Se prajesc intr-o tigaie teflonata cu foarte putin ulei sau intr-o tigaie traditionala cu mai mult ulei, pentru a nu se lipi de fundul tigaii
* Intre timp se prajesc aproximativ 300 g cartofi taiati subtiri, ca si cartofii frantuzesti , pana devin aurii , intr-o friteuza sau intr-o tigaie
* Se scurg bine de ulei
Asamblarea hamburgerului:
* Pentru ca chifla sa fie crocanta, va voi deslusi un mic mare secret: folositi prajitorul de paine cu acel stativ pentru a le rumeni usor , pe o parte si alta; daca nu aveti prajitor, puteti pune chiflele pentru cateva minute in cuptor pentru acelasi rezultat
Chifla se taie in doua, se pune o branza topita, deasupra chifteaua, rosiile felii, cartofii prajiti, maioneza si in final , ketchupul.
Pofta buna!
Pitzur , 28 septembrie 2009
Asa este, ocazional se mai iarta :)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Arata grozav,iar din cand in cand merita rasfatul chiar daca nu este sanatos,nu?
pitzur (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009
Da, pare , ai dreptate, dar cand mananci doar ocazional, adica 1, maxim 2 pe luna , nu cred ca trebuie sa ne puna astfel de probleme.
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009
Pare sanatos si nu prea. Colesterol marit, diabet marit, tendinta de ingrasare, e.t.c.!