autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Hanusi prajiti

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 octombrie 2010

Ingrediente
2 kg hanus, faina, malai, sare,, usturoi pisat dupa gust, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Guvidele negru marin cum este numit Hanusul traieste prin grotele formate de stabilopozi linga diguri, la intuneric , atinge dimensiuni de 10-20 cm,este un peste gustos,cu carnea alba,fara solzi si fara oase multe.

Hanusii se curata,se spala,se sareaza si se lasa sa stea cca 20 de minute la scurs.Apoi,se sterg,se dau prin amestecul de faina,malai,piper ,usturoi si se prajesc in ulei fierbinte.Se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de grasime si se servesc calzi sau reci cu mujdei de usturoi si mamaliguta sau lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hanusi prajiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hirgau Mihai , 09 februarie 2014

    nici macar strunghil nu e

  • Fara foto

    Hirgau Mihai , 09 februarie 2014

    daca astia sint hanusi eu imitai o minasi un picior astia sint guvizi toata ziua

  • Fara foto

    Buliga Ioana , 23 septembrie 2013

    buuuuuuni!

    • Fara foto

      Buliga Ioana , 23 septembrie 2013

      buuuuuuni!

    • Fara foto

      Buliga Ovidiu-Viorel , 23 septembrie 2013

      sant nemaipomeniti de buni!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Intr-adevar cu mujdei sunt grozavi...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Cu mujdei !, cu mujdei !!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2010

      Multumesc mult Adriana...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Multumesc mult Mihai...Daca as putea sa-ti trimit...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Manac guvizii decate ori merg la mare ...sunt foarte buni...arata foarte bine!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2010

      Ce bun! Imi amintesc de guvizii de la Constanta. Si eu asi vrea sa fac dar de unde sa-i iau? ma voi multumi cu pozele tale.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2010

      Ma bucur ca iti place atat de mult pestele...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010

      N-am mai fost de 10 ani la mare, ca nu mai am voie la soare. Si mi-e tare dor de niste guvizi prajiti cu usturoi si mamaliguta. Mi-ai facut o pofta, nemaipomenita!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 kg hanus
  • faina
  • malai
  • sare,
  • usturoi pisat dupa gust
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar cu mujdei sunt grozavi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Pastrav la tava cu legume