autor:

» » Aperitive

Haseu vanatoresc

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2005

Ingrediente
2- 3 kg.rasol de vita,din care trebuie sa rezulte aproximativ 1 kg.carne, 500 gr.ficat de porc, 50 gr.unt, 300 gr.ceapa, 2 morcovi (aproximativ 100-150 gr.), 1 legatura patrunjel verde, 200 gr.pesmet, 1 ou, 1/2 lingurita ienibahar pisat fin, 1 lingurita de cimbru, 1/2 lingurita ardei iute pisat fin,sau boia de ardei iute, 1 tulpina de praz, sare,piper,

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Rasolul de vita se spala in mai multe ape si se pune la fiert.Cand carnea este bine fiarta,se desprinde de pe os si se toaca impreuna cu ficatul de porc.Cel mai bine este sa se mixeze intr-un mixer,dar se poate folosi si masina de tocat carne.
Ceapa,morcovul si patrunjelul se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu carnea,oul,pesmetul,condimentele si prazul taiat rondele.Se unge o tava cu o parte din unt.Se rastoarna compozitia in tava.Se niveleaz cu o lingura inmuiata in apa si apoi se aduaga restul de unt ,taiat cubulete.Se da la cuptor pentru 1 ora la foc moderat.Se poate servi fierbinte dar este foarte gustos servit a doua zi rece,cand se poate taia in felii subtiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Haseu vanatoresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 2- 3 kg.rasol de vita,din care trebuie sa rezulte aproximativ 1 kg.carne
  • 500 gr.ficat de porc
  • 50 gr.unt
  • 300 gr.ceapa
  • 2 morcovi (aproximativ 100-150 gr.)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 gr.pesmet
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita ienibahar pisat fin
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita ardei iute pisat fin,sau boia de ardei iute
  • 1 tulpina de praz
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob din pulpa de porc si vitel