autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Hategane cu chimen sau rozmarin

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
cubulet de drojdie proaspata, 500 g faina, 1/2 lingurita zahar, 1 1/2 lingurita sare grunjoasa, faina pentru tabla de framantat, 60 ml untdelemn de masline (sau altul fin), 1 lingura de seminte de chimen sau o ramurica de rozmarin.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in 200 ml apa calduta. Se amesteca faina, zaharul si o lingurita de sare intr-o ulcea. Se adauga drojdia si apa in care s-a inmuiat si se amesteca totul pana se obtine un aluat uniform. Se pune intr-un loc cald, acoperit cu un stergar, vreme de patru ore. Ą Se unge planseta cu faina si se framanta viguros aluatul, apoi se imparte in opt si se intinde cu sucitorul in forma de placintute. Se unge o tava de copt si se pun placintele in ea. Se apasa cu degetul din loc in loc placintutele, si in gropite se picura untdelemn. Se presara cu sarea ramasa, amestecata cu ace de rozmarin sau cu seminte de chimen usor pisate. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca in tava, apoi se baga in cuptorul incins si se lasa sa se coaca pana se rumenesc (cam 30 de minute). Sunt grozave la bere sau langa orice fel de salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hategane cu chimen sau rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
BLAT PENTRU TORT

BLAT PENTRU TORT

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devine ca o frisca. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,se

30 voturi    10 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat de Pizza

Aluat de Pizza

Intr-un bol punem faina,drojdia,uleiul,sarea si zaharul,apoi incalzim putin apa si o punem peste.Framantam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • cubulet de drojdie proaspata
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • faina pentru tabla de framantat
  • 60 ml untdelemn de masline (sau altul fin)
  • 1 lingura de seminte de chimen sau o ramurica de rozmarin.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti fluturasi