autor:

Georgiana

» » Inghetate

Hot chocolate fudge sundae

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru sosul de ciocolata:, 125g unt, 125g cacao(de calitate mai buna), 250g golden syrup(merge si fara), 125g zahar, un praf sare, 250 ml frisca lichida, , Negresele:, 90g faina, 150g zahar, 20g cacao, 90g unt, 150g ciocolata, 2 lingurite de golden syrup, 2 oua, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Desi pare o reteta destul de complicata si costisitoare la prima vedere eu va recomand sa o incercati.Iar daca in supermarketul in care obisnuiti sa va faceti cumparaturile se gasesc acele negrese deja facute e chiar mai bine.Sau puteti renunta la aceste negrese si sa faceti doar acel sos pe care il turnati peste cateva cupe de inghetata de vanilie si astfel aveti un desert rapid,care ii v-a impresiona cu siguranta pe invitatii dvs.
Pentru inceput vom face negresele.Astfel amestecam cele 2 oua,zaharul,cacaoa,faina si esenta de vanilie,urmand a adaugam peste aceasta compozitie ciocolata topita la bain marie si amestecata cu untul si cele 2 linguri de golden syrup.Vom tapeta o tava si o vom introduce in cuptor.Va rezulta o negresa destul de untoasa.Cand este deja racita se taie cubulete mici.
Pentru sos vom amesteca untul,zaharul,cacaoa si golden syrup si le vom topi pe foc,iar spre sfarsit adaugam frisca si mai lasam sa de-a inca o data in fiert.
Intr-o cupa punem cateva negrese,apoi 3 cupe de inghetata de vanilie iar apoi sosul fierbinte.
Nu trebuie sa va ingrijorati daca veti adauga mai mult sau mai putin din cantitatea scrisa mai sus pentru ca va iesi oricum.Iar pentru negrese nu trebuie sa folositi nimic pentru crestere si nu trebuie sa va speriati cand veti observa ca sunt asa cum le-ati introdus in cuptor(trebuie sa fie de 1cm inaltime).
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Hot chocolate fudge sundae" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu frisca si cappuccino

Inghetata cu frisca si cappuccino

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile

19 voturi    13 comentarii
45 min
Inghetate
Inghetata cu capsuni

Inghetata cu capsuni

Incepem, prin a turna smanatana, intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer,o bate putin,apoi adaugam pe

2 voturi    1 comentariu
4h 10 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

    Foarte tentanta!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

    Interesanta si foarte apetisanta reteta. Felicitari!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 125g unt
  • 125g cacao(de calitate mai buna)
  • 250g golden syrup(merge si fara)
  • 125g zahar
  • un praf sare
  • 250 ml frisca lichida
  • Negresele:
  • 90g faina
  • 150g zahar
  • 20g cacao
  • 90g unt
  • 150g ciocolata
  • 2 lingurite de golden syrup
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pui stir-fry

Pui stir-fry

In urma cu ceva vreme am lucrat intr-un restaurant,ca ospatarita.Desi regulile erau foarte stricte

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte tentanta!*****

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

0 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de caise cu fistic