Pentru crusta de mac: Amestecati intr-un bol faina cu sarea si macul. Separat amestecati oul cu zaharul si untul topit pana la omogenizare, iar la final adaugati coaja de portocale si o lingura de apa rece si continuati sa amestecati. Se lasa alautul la frigider pentru 15-20 de minute. Asezati apoi aluatul pentru crusta in formele de mini-tarta. Am folosit forme cu diametru de 10 cm. N-a fost nevoie sa ung formele cu unt deoarece s-au putut extrage tartele cu usurinta dupa coacere. Asezati blatul in tarte cu mana si modelati dupa forma. Coaceti la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Cu furculita intepati aluatul pe alocuri.
Pentru umplutura de mere: Taiati merele felii, nu foarte subtiri, cam jumatate de centimetru si la fel procedati si cu kaki. Puneti merele si kaki intr-o tigaie sau o oala cu capac, la foc mic si turnati peste zaharul, praful de sare, scortisoara, nucsoara si amidonul. Amestecati din cand in cand usor sa nu zdrobiti merele si lasati pe foc pentru 15 minute pana merele se inmoaie putin. Pastrati pe foc pentru inca 5 minute, fara capac pana se obtine o compozitie sticloasa. Retrageti de pe foc si adaugati zeama de lamaie, iar dupa racire, umpleti tartele racite cu umplutura de mere.
Pentru crema de mascarpone: La crema treburile merg uimitor de rapid, doar trebuie sa amestecati branza mascarpone cu coaja de portocale si condimentele pana se incorporeaza bine. Puneti crema astfel obtinuta deasupra umpluturii cu mere, cu ajutorul unei linguri si nivelati apoi.
Pentru bezea: Am batut albusurile spuma tare impreuna cu sarea, cu ajutorul mixerului. Dupa ce se obtine o spuma cu o consistenta densa si lucioasa, se adauga treptat zaharul, cream of tartar si otetul si se mai bate pentru inca 2-3 minute pana cand spuma devine stabila pe tel. Se poate adauga zahar vanilat sau alte arome daca doriti. N-am mai adaugat arome in cazul meu, pentru ca tarta in sine are deja are mai multe arome adaugate in umplutura de mere si crema de mascarpone si riscam o combinatie cu prea multe arome.
Pregatiti o tava cu hartie de copt si cu o perie umezita, aplicati usor pe hartia de copt. Cu ajutorul unui pos formati mici bezele pe hartia de copt. Le puteti decora in functie de preferinte cu zahar colorat, mac sau bomboane mici pentru a le face mai aspectuoase.
Incalziti cuptorul la 130 de grade si introduceti tava cu bezele pentru 1 ora pana se obtine o suprafata crocanta. Inchideti focul la cuptor si lasati la racit bezelele cu usa cuptorului intredeschisa pentru inca aproximativ 45 de minute. Pentru ca ati umezit hartia de copt in prealabil cu peria, veti putea desprinde cu usurinta bezeaua. Asezati bezelele racite peste crema de mascarpone si impingeti foarte usor pentru stabilitate.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii