autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Ingrediente
Pentru crusta - 6 forme mini-tarte:, - 188 grame faina alba, - 1 ou mare de casa, - un praf de sare, - coaja de la o portocala, - 100 grame unt nesarat la temperatura camerei, - 80 grame zahar brun, - 15 grame mac macinat, - 1 lingura apa rece., , Pentru umplutura de mere:, - 3 mere curatate de coaja si taiate felii, - 1 kaki, - 50 grame zahar brun sau alb, - 30 grame zahar muscovado, - 1 lingurita scortisoara, - un praf de sare, - 1/4 lingurita nucsoara, - 2 lingurite pline amidon de porumb (optional), - zeama de la o jumatate de lamaie., Ingrediente pentru crema de mascarpone:, - 200 grame mascarpone, - 1 lingura rasa zahar pudra, - coaja de la o portocala, - 1 lingurita amestec de condimente pentru turta dulce (scortisoara, cuisoare, ienibahar si/sau cardamon)., , Pentru bezea:, - 2 albusuri de oua de casa proaspete, - 1/2 lingurita de sare, - 120 grame zahar pudra, - 1/4 lingurita cream of tartar, - 1 lingurita otet alb.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru crusta de mac: Amestecati intr-un bol faina cu sarea si macul. Separat amestecati oul cu zaharul si untul topit pana la omogenizare, iar la final adaugati coaja de portocale si o lingura de apa rece si continuati sa amestecati. Se lasa alautul la frigider pentru 15-20 de minute. Asezati apoi aluatul pentru crusta in formele de mini-tarta. Am folosit forme cu diametru de 10 cm. N-a fost nevoie sa ung formele cu unt deoarece s-au putut extrage tartele cu usurinta dupa coacere. Asezati blatul in tarte cu mana si modelati dupa forma. Coaceti la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Cu furculita intepati aluatul pe alocuri.



Pentru umplutura de mere: Taiati merele felii, nu foarte subtiri, cam jumatate de centimetru si la fel procedati si cu kaki. Puneti merele si kaki intr-o tigaie sau o oala cu capac, la foc mic si turnati peste zaharul, praful de sare, scortisoara, nucsoara si amidonul. Amestecati din cand in cand usor sa nu zdrobiti merele si lasati pe foc pentru 15 minute pana merele se inmoaie putin. Pastrati pe foc pentru inca 5 minute, fara capac pana se obtine o compozitie sticloasa. Retrageti de pe foc si adaugati zeama de lamaie, iar dupa racire, umpleti tartele racite cu umplutura de mere.



Pentru crema de mascarpone: La crema treburile merg uimitor de rapid, doar trebuie sa amestecati branza mascarpone cu coaja de portocale si condimentele pana se incorporeaza bine. Puneti crema astfel obtinuta deasupra umpluturii cu mere, cu ajutorul unei linguri si nivelati apoi.



Pentru bezea: Am batut albusurile spuma tare impreuna cu sarea, cu ajutorul mixerului. Dupa ce se obtine o spuma cu o consistenta densa si lucioasa, se adauga treptat zaharul, cream of tartar si otetul si se mai bate pentru inca 2-3 minute pana cand spuma devine stabila pe tel. Se poate adauga zahar vanilat sau alte arome daca doriti. N-am mai adaugat arome in cazul meu, pentru ca tarta in sine are deja are mai multe arome adaugate in umplutura de mere si crema de mascarpone si riscam o combinatie cu prea multe arome.

Pregatiti o tava cu hartie de copt si cu o perie umezita, aplicati usor pe hartia de copt. Cu ajutorul unui pos formati mici bezele pe hartia de copt. Le puteti decora in functie de preferinte cu zahar colorat, mac sau bomboane mici pentru a le face mai aspectuoase.

Incalziti cuptorul la 130 de grade si introduceti tava cu bezele pentru 1 ora pana se obtine o suprafata crocanta. Inchideti focul la cuptor si lasati la racit bezelele cu usa cuptorului intredeschisa pentru inca aproximativ 45 de minute. Pentru ca ati umezit hartia de copt in prealabil cu peria, veti putea desprinde cu usurinta bezeaua. Asezati bezelele racite peste crema de mascarpone si impingeti foarte usor pentru stabilitate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame

57 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lex Sed , 07 august 2015

    niciodata nu se pune sare in albus cand preparam bezele.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru crusta - 6 forme mini-tarte:
  • - 188 grame faina alba
  • - 1 ou mare de casa
  • - un praf de sare
  • - coaja de la o portocala
  • - 100 grame unt nesarat la temperatura camerei
  • - 80 grame zahar brun
  • - 15 grame mac macinat
  • - 1 lingura apa rece.
  • Pentru umplutura de mere:
  • - 3 mere curatate de coaja si taiate felii
  • - 1 kaki
  • - 50 grame zahar brun sau alb
  • - 30 grame zahar muscovado
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - un praf de sare
  • - 1/4 lingurita nucsoara
  • - 2 lingurite pline amidon de porumb (optional)
  • - zeama de la o jumatate de lamaie.
  • Ingrediente pentru crema de mascarpone:
  • - 200 grame mascarpone
  • - 1 lingura rasa zahar pudra
  • - coaja de la o portocala
  • - 1 lingurita amestec de condimente pentru turta dulce (scortisoara
  • cuisoare
  • ienibahar si/sau cardamon).
  • Pentru bezea:
  • - 2 albusuri de oua de casa proaspete
  • - 1/2 lingurita de sare
  • - 120 grame zahar pudra
  • - 1/4 lingurita cream of tartar
  • - 1 lingurita otet alb.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pasca cu branza