Hummus cu fasole rosie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Hummus cu fasole rosie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru hummus
  • 200 g boabe uscate de naut
  • 3 catei de usturoi facuti pasta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura tahini
  • 2 linguri din zeama in care au fiert boabele de naut
  • 1 lingurita boia afumata
  • sare dupa gust
  • pentru fasole
  • 200 g fasole rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa de chimen macinat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 fir de praz partea alba
  • cimbrisor proaspat(eu am pus uscat)
  • sare, piper

Mod de preparare

Mod de preparare naut:

Nautul se lasa la inmuiat peste noapte. Sa fie apa deasupra nautului cel putin doua palme.

Dimineata se spala foarte bine in 2-3 ape, apoi se pune la fiert (eu prefer in oala sub presiune) astfel incat nautul sa fie acoperit de 5-6 cm de apa, la foc mediu pana cand boabele sunt foarte moi. Timpul de fierbere la oala sub presiune este de aproximativ 40 minute. Se scurg boabele de naut de apa in care au fiert,insa nu uitati sa pastrati cateva linguri de zeama. :) Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Punem in blender nautul, tahina, uleiul de masline, sucul de lamaie, si mixam pana se omogenizeaza. Daca pasta este prea vascoasa, mai adaugam din apa in care a fiert nautul. Se condimenteaza cu sare, piper si usturoi dupa gust.

Mod de preparare fasolea rosie:

Se scurge fasolea de apa din conserva, se trece prin jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.

Intr-o tigaie cu ulei incins la foc mic, punem prazul taiat pe diagonala, iar cand devine translucid (~2-3 minute) adaugam fasolea rosie si mai lasam 2 minute. Se trage dupa foc si se adauga chimenul macinat, usturoiul zdrobit cu latul cutitului si apoi tocat marunt, zeama de lamaie.

Puneti pasta de hummus pe o farfurie facand un cosulet, apoi fasolea calda. Decorati cu crengute de cimbrisor sau patrunjel tocat si presarati boia de ardei peste hummus.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise