autor:

Cris

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Humus cu susan si sos de patrunjel cu ghimbir

Autor: Cris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru Humus cu susan, , 500 gr naut, 30 gr seminte de susan, usturoi, 1 lingurita busuioc uscat, 3 linguri de ulei de masline sau ulei de samburi de struguri (daca nu va place gustul usor amarui al uleiului de masline), 1 lingurita sare, 3-4 foi de dafin, , Pentru sosul cu patrunjel si ghimbir (optional), , 1/2 legatura patrunjel, zeama de la 1/2 lamaie, o bucata de ghimbir, cam cat o nuca, maruntit, 2 linguri apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pune nautul la inmuiat pentru cateva ore intr-un vas cu apa in care se dizolva o lingura de bicarbonat.

Se arunca apa in care s-a inmuiat nautul si se pun in vas apa curata, o lingurita de bicarbonat si cateva foi de dafin. Se fierb 30-40 minute.

Se scurge apa si se lasa nautul putin la racit. Intre timp se prepara in blender un sos de usturoi, busuioc, seminte de susan si apa (sau zeama de la fiert) si separat, un sos de patrunjel tocat, ghimbir, lamaie si putina apa.

Se mixeaza in robotul de bucatarie, cu cutitul in forma de "S", nautul peste care se adauga sosul de susan si uleiul de masline. La sfarsit, se adauga si putina apa sau zeama de la fierberea nautului, pana cand humusul capata consistenta dorita.

Se serveste cu paine integrala (eu am gasit o paine de casa facuta si adusa in Bucuresti de la Covasna - o bunatate) si, optional cu sos de patrunjel si ghimbir.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu susan si sos de patrunjel cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Salata de frunze de  papadie

Salata de frunze de papadie

Se spala frunzele si se rup. Coditele mai groase se indeparteaza. Se pune sare si se amesteca bine,

1 vot    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Pizza de post

Pizza de post

Fac o maia din drojdie,faina,zahar si apa. Las sa creasca la cald 10 minute. Pregatesc ingredientele

85 voturi    20 comentarii
1h 45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru Humus cu susan
  • 500 gr naut
  • 30 gr seminte de susan
  • usturoi
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 3 linguri de ulei de masline sau ulei de samburi de struguri (daca nu va place gustul usor amarui al uleiului de masline)
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 foi de dafin
  • Pentru sosul cu patrunjel si ghimbir (optional)
  • 1/2 legatura patrunjel
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • o bucata de ghimbir
  • cam cat o nuca
  • maruntit
  • 2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Cris
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Vegeta de casa