Humus reţetă
Se pune nautul la inmuiat pentru cateva ore intr-un vas cu apa in care se dizolva o lingura de bicarbonat.
Se arunca apa in care s-a inmuiat nautul si se pun in vas apa curata, o lingurita de bicarbonat si cateva foi de dafin. Se fierb 30-40 minute.
Se scurge apa si se lasa nautul putin la racit. Intre timp se prepara in blender un sos de usturoi, busuioc, seminte de susan si apa (sau zeama de la fiert) si separat, un sos de patrunjel tocat, ghimbir, lamaie si putina apa.
Se mixeaza in robotul de bucatarie, cu cutitul in forma de "S", nautul peste care se adauga sosul de susan si uleiul de masline. La sfarsit, se adauga si putina apa sau zeama de la fierberea nautului, pana cand humusul capata consistenta dorita.
Se serveste cu paine integrala (eu am gasit o paine de casa facuta si adusa in Bucuresti de la Covasna - o bunatate) si, optional cu sos de patrunjel si ghimbir.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii