autor:

raluka

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2010

Ingrediente
800gr fasole alba fiarta, 400gr fasole rosie fiarta, 600gr ardei copti taiati suvite(aprox.3 ardei), 2 morcovi potriviti, o ceapa mare sau 2 mai mici, 3 catei de usturoi mari, 1/2 lingura delikat de legume, ulei,un praf boia dulce, piper negru macinat, o frunza de dafin, 500ml apa(2 pahare)

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie solzisori(daca e prea mare se mai taie o data pe jumate)si morcovul se taie in suvite subtiri(se poate da si pe razatoarea mare).In cratita in care urmeaza sa pregatim fasolea se pune ulei la incins si se calesc pe rand la foc iute:morcovul,ceapa si ardeiul.(cu timp de calire de 5 min intre fiecare).Se adauga usturoiul,se caleste impreuna cu legumele 2,3min,se pune fasolea si restul de ingrediente(boia,piper,delikat,frunza de dafin si apa).Se probeaza de sare si se fierbe la foc potrivit 10-15min amestecand din cand in cand.Sper sa va placa!!POFTA BUNA!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cina usoara si delicioasa de vara

Cina usoara si delicioasa de vara

Vinetei, dovlecelului, castravetelui si morcovilor li se taie extremitatile (nu e necesar pentru

5 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole facaluita

Fasole facaluita

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine

20 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Multumesc Valentina! Intradevar este foarte buna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Arata grozav... E combinatia pe care o folosesc si eu si este delicioasa...

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

    Interesanta combinatia !

Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 800gr fasole alba fiarta
  • 400gr fasole rosie fiarta
  • 600gr ardei copti taiati suvite(aprox.3 ardei)
  • 2 morcovi potriviti
  • o ceapa mare sau 2 mai mici
  • 3 catei de usturoi mari
  • 1/2 lingura delikat de legume
  • ulei,un praf boia dulce
  • piper negru macinat
  • o frunza de dafin
  • 500ml apa(2 pahare)

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

raluka (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina! Intradevar este foarte buna.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Costite afumate cu cartofi la cuptor