autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2018

Ingrediente
200 g afumătură de casă, 2 cârnaţi cabanos, 500 g fasole boabe, Sare, după gust, 1 morcov, 1 ceapă albă, 1 ardei gras, 1 rădăcină de pătrunjel, Câteva foi de dafin, 2 roşii de grădină, 2 linguri de bulion, Câteva fire de mărar şi de pătrunjel

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare



Se spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte.

A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă morcovul şi rădăcina de pătrunjel date prin răzătoare, ceapa tăiată marunt, ardeiul gras tăiat cât mai mic, şi sare, după gust. Mai apoi se adaugă şi roşiile date pe răzătoare.



Separat, se rumenesc un pic, într-o tigaie cu puţin ulei încins, afumătura de casă tăiată bucăţele şi cabanoşii tăiaţi rondele, care se pun apoi cu tot cu grăsimea lăsată în mâncarea de fasole.

Se mai lasă să fiarbă un pic, se aromatizează cu foi de dafin, apoi se adăugă şi bulionul desfăcut în puţină apă. Se mai lasă 5 minute, apoi se ia de pe foc şi se decorează cu verdeţuri proaspete tocate mărunt.



Porţii: 8

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 1 h 30 min



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/iahnie-de-fasole-cu-afumatura-si-carnati.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura si carnati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Elena , 02 februarie 2019

    Este delicioasa.

  • SONIA , 22 ianuarie 2019

    Este foarte buna,

  • Dora , 09 ianuarie 2019

    Foarte buna si gustoasa.

    • Gaby , 08 noiembrie 2018

      Este o minunatie, o bunatate, abia astept sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 200 g afumătură de casă
  • 2 cârnaţi cabanos
  • 500 g fasole boabe
  • Sare
  • după gust
  • 1 morcov
  • 1 ceapă albă
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • Câteva foi de dafin
  • 2 roşii de grădină
  • 2 linguri de bulion
  • Câteva fire de mărar şi de pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Elena

Este delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Orez chinezesc