autor:

» » Mancaruri cu peste

Icre ca la mama acasa (reteta mea)

Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 martie 2006

Ingrediente
1 lingura mare de icre de biban sau altceva, ulei (mai mult de jumate de kg), lamaie, lapte (jumate de kg), 1 ceapa, 4 linguri gris, patrunjel pentru ornat...

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

182 voturi

Mod de preparare

Se pune pe aragaz, jumate de kg lapte cu 4 linguri de gris si se amesteca pana cand grisul se dezlipeste dupa marginile cratitei. Amestecati incontinuu sa nu se lipeasca. Cand este ca o mamaliga se da deoparte la racit...

La mixer, se pune acest gris cu 1 lingura de icre mare si se amesteca, adaugand treptat ulei, se mai pune si lapte ca sa se albeasca cate putin, lamaie la sfarsit si ceapa tocata marunt... (!!!! Icrele trebuie sa fie potrivite, nu moi, zeama!). Se orneaza cu patrunjel!
Daca ti-a placut reteta noastra "Icre ca la mama acasa (reteta mea)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • chriss_Christine

    chriss_Christine (Bucatar sef):

    Au iesit superbe m-as bucura daca ar fi si alte retete pt icre noi

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    O reteta foarte buna. Mi-a iesit excelent. Am pus si niste magheran si oregano pentru aroma.

  • 3 comentarii

  • Beatrice Rotaru (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    Da, ies excelente!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Sunt foarte bune.

  • iuliana grama , 12 septembrie 2008

    Daca adaugi si putin file de peste afumat ai cea mai gustoasa salata de icre.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

182 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura mare de icre de biban sau altceva
  • ulei (mai mult de jumate de kg)
  • lamaie
  • lapte (jumate de kg)
  • 1 ceapa
  • 4 linguri gris
  • patrunjel pentru ornat...

Raporteaza reteta

Retete
de Beatrice Rotaru
Salam de biscuiti cu banana

Salam de biscuiti cu banana

Puneti margarina la topit cu ciocolata si laptele, suplimentar zahar daca vreti mai dulce. Zdrobiti

26 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mingiute de cascaval date prin pesmet

Mingiute de cascaval date prin pesmet

Amestecati cascal, faina, oua, delikat, faceti mingiute mici pe care le dati prin pesmet si le puneti

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane caramelizate

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate. Intr-o tigaie de teflon topim zaharul

5 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)

Da, ies excelente!

Retete

din Mancaruri cu peste

File de peste in sos picant cu legume File de peste in sos picant cu legume

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei sa se incalzeasca, se prajesc ceapa si ardeii, apoi treptat celelalte legume se calesc putin.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Saramura de crap