autor:

Cely Snijec

» » , Aperitive, Salate

Icre de scrumbie

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2012

Ingrediente
O lingura de icre, o jumatate de lamaie, 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

20 voturi

Mod de preparare

Spalam icrele, le strecuram si le amestecam continuu pe baie de abur pana isi schimba culoarea(dureaza cam 3 minute)
Lasam sa se raceasca si mixam 2-3 minute cu cate o picatura de zeama de lamaie.Apoi adaugam cate 2-3 picaturi de ulei, alternativ cu picaturi de zeama de lamaie, mixand continuu pana obtinem o pasta alba pufoasa. Eu nu adaug gris sau paine muiata in apa (sau lapte),decat daca icrele sunt foarte sarate, sau daca dau semne sa se taie.Servim pe felii de paine prajita sau nu, ornate cu rosii, masline, castraveti, dupa placere
Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de scrumbie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salată caldă de orez cu leurdă și porumb

Salată caldă de orez cu leurdă și porumb

Am pus orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez

3 voturi    2 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata de sparangel cu cartofi noi

Salata de sparangel cu cartofi noi

Se fierb tare cartofii noi, se lasa sa se raceasca. Eu ii spal cu peria de vase si nu-i mai curat

0 voturi    2 comentarii
1h
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Marian_Burghelea (Bucatar sef):

    Buna ideea. Multumesc! Eu am folosit cam 4 linguri icre scrumbie, 500 ml ulei si zeama de la o lamaie (aprox 80%). Icrele le-am desfacut in apa calduta (separat toate pojghitele in care se afla) si apoi strecurat prin tifon fin, le-am pus la baie de abur dar se pare ca nu are nici un efect daca au trecut deja prin apa calduta (s-au schimbat la culoare devenind un crem deschis). In plus eu am mai adaugat la final si 3 cepe mici taiate bob de orez Problema este ca la ce am facut eu, nu dureaza 45 min. ci aprox 2 ore, pentru a incorpora uleiul si zeama de lamaie si binenteles a lasa mixerul sa respire. Rezultatul- Nu se compara cu ceea ce este in magazin, nu sunt sarate, deloc gretoase, chiar putin acrisoare, aroma este net superioara etc

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciuchi Venus , 23 aprilie 2015

    TREBUE TESTAT CIND PRIND NISTE SCRUMBIE.....

  • Fara foto

    Ciuchi Venus , 23 aprilie 2015

    TREBUE TSTST CIND PRIND NISTE SCRUMBIE.....

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

20 voturi

Ingrediente

  • O lingura de icre
  • o jumatate de lamaie
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

69 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata calda cu pastai si patlagele Salata calda cu pastai si patlagele

Se curata si taie pastaile si apoi se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, pastaile se pun in apa cu gheata ca sa isi pastreze culoarea

1 vot    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne
Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

Pentru inceput de apucam de marinada. Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut. Peste

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Salata de sfecla rosie cu gogosari si ceapa conservata pentru iarna