autor:

Fara foto

» » Prajituri

Iepurasii ciocoholici

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 150 g zahar, 2 pahare nuca macinata, 2 linguri cacao, 2 linguri pesmet de biscuit, 1/2 pahar de apă, , Crema:, 50 g cacao, 150 g zahar, 200 g unt, 4 galbenusuri, , Blat bezea:, 200 g zahar, 4 albusuri, 1 lamaie, , Glazura:, 100 g ciocolata amaruie, 50 g unt, 50 ml frisca lichida, , Marginea tortului:, miez de nuca prajit, 100 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h

56 voturi

Mod de preparare

Blat:
Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita.Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare. In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat,este foarte important.

Crema:
Cacaoa impreuna cu jumatate de pahar cu apa, jumatate din cantitatea de zahar, se fierb la foc foarte mic, pana compozitia devine ca o smantana.Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur,sa aveti certitudinea ca nu se prinde.
Untul il topim pe jumatate,apoi il mixam pana devine ca o crema,pe care o incorporam in compozitia racita de galbenusuri.

Blat bezea:
Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie.Se poate pune si coaja rasa,daca va place. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus in cuptorul la foc mic si cu usa (cuptorului) deschisa si l-am \"uitat\" acolo.

Glazura:
Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Marginea tortului:
Zaharul il caramelizam,apoi adaugam miezul de nuca prajit.Se rastoarna fierbinte pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit se marunteste cu sucitorul.Eu am pus la robot.

Blatul de cacao il taiem in doua.Repartizam jumatate din crema pe unul dintre ele,acoperim cu blatul de bezea,restul de crema si din nou blat.
Acoperim cu glazura de ciocolata,iar marginile laterale le \"imbracam\" in krantz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasii ciocoholici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
KitKat Cookies

KitKat Cookies

Se incinge cuptorul la 200⁰. Intr-un vas, se bate untul cu cele doua tipuri de zahar.Se adauga

7 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Prăjitură cu mere și nuci

Prăjitură cu mere și nuci

Intai mixam bine ouale intregi cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si isi maresc volumul.

17 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Ana (Bucatar sef):

    Un deliciu. Mie nu prea-mi iese bezeaua, dar chiar si asa, decadent!

  • Viviana

    Viviana (Chef de cuisine):

    Foarte bun tortul, il ador... am mai postat eu un comentariu insa vad ca nu a aparut si cu poza sa-ti arat dovada... dar daca nu mi-l-au postat, pun din nou pozele.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona , 01 septembrie 2013

    L-am executat :) , este delicios!

  • Fara foto

    Mariana Simionescu , 19 iulie 2013

    Sincer, puteti rezista acestei bunatati? :)

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    Perfect...nu am cuvinte :) O bunatate :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte inspirat decorul!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      ce bine arata super gustos

    • Fara foto

      adriana , 06 august 2009

      O torta foarte gustos si forte repede de pregatit super

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Super prezentare,felicitari,cred ca este un deliciu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      E foarte, foarte atragator, felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Cred ca e delicios...

    • Fara foto

      rozy , 12 iulie 2009

      Doamne ce mi se lasa la tortul asta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Cred ca e delicios...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Fetita mea este nascuta in aceeasi zi cu prietena ei.Si cum anul acesta ziua lor a cazut de Paste, si pe tortul lor am pus iepurasi.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Minunata reteta;trebuie incercat.Felicitari!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Cely,multumesc!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Viviana,ma bucur tare mult ca ti-a placut tortul! Si mai ales ca sunt acolo printre favorite...Te pup!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Maria,paharul meu are 150 ml.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Miha, ma tenteaza reteta ta, dar spune-mi asa ca orientare cat inseamna un pahar cu apa, ce marime? sau fetele care l-ati incercat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Asta e un tort adevarat. Felicitari!

    • Viviana

      Viviana (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Miha, un tort super bun, foarte ciocoholic...in seara asta l-am facut si l-am si terminat. Am dus si pe la prieteni din tort si am primit de-a laude... si eu iti multumeam in gand fara sa spun ca de fapt reteta am luat-o de pe net. Foarte bun, merci pentru reteta si sa stii ca blogul tau e salvat in prima fila la cautare opera...las si eu o poza cu tortul ciocoholic!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Alexandrina,esti din gasca mea! :))

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      Un tort delicios! Si foarte aspectuos. Eu si asa ma topesc dupa ciocolata... O sa salvez reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

56 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Crema:
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • Blat bezea:
  • 200 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Marginea tortului:
  • miez de nuca prajit
  • 100 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Simona

L-am executat :) , este delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Figaro, reteta mamei mele