Iepurasii ciocoholici

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Iepurasii ciocoholici

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Crema:
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • Blat bezea:
  • 200 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Marginea tortului:
  • miez de nuca prajit
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Blat:

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita.Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare. In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat,este foarte important.

Crema:

Cacaoa impreuna cu jumatate de pahar cu apa, jumatate din cantitatea de zahar, se fierb la foc foarte mic, pana compozitia devine ca o smantana.Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur,sa aveti certitudinea ca nu se prinde.

Untul il topim pe jumatate,apoi il mixam pana devine ca o crema,pe care o incorporam in compozitia racita de galbenusuri.

Blat bezea:

Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie.Se poate pune si coaja rasa,daca va place. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus in cuptorul la foc mic si cu usa (cuptorului) deschisa si l-am \"uitat\" acolo.

Glazura:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Marginea tortului:

Zaharul il caramelizam,apoi adaugam miezul de nuca prajit.Se rastoarna fierbinte pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit se marunteste cu sucitorul.Eu am pus la robot.

Blatul de cacao il taiem in doua.Repartizam jumatate din crema pe unul dintre ele,acoperim cu blatul de bezea,restul de crema si din nou blat.

Acoperim cu glazura de ciocolata,iar marginile laterale le \"imbracam\" in krantz.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor