Ingrediente
- iepure 1,5 kg (curatat), , Pentru marinata:, - 1 pahar cu vin alb, - 1 pahar cu otet (de mere), - 2 morcovi, - 1 telina mica, - 1 ceapa, - 1 catel de usturoi, - sare, - piper, - cimbru, - 2-3 foi de dafin., , Pentru cuptor:, - 1 pahar cu vin alb, - 1 pahar cu suc de rosii, - 1 lingura ulei de masline, - 2 morcovi, - 1 catel de usturoi, - sare, - piper, - 2-3 foi de dafin
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
16 voturi
Mod de preparare
2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat, carnea se ia si se opareste. Marinata si legumele se arunca. Apoi carnea se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin. Se impaneaza carnea cu usturoi. Se taie morcovii rondele si se adauga in tava. Se pun vinul, sucul de rosii si un pahar cu apa. Se presara uleiul de masline pe carne. Se pune tava la cuptor (190-200 grade, aproximativ 1 ora/1 ora si jumatate). Din cand in cand se mai acopera iepurele cu lichid din tava, pentru a nu se usca.
Se poate servi cu cartofi natur cu patrunjel proaspat si cu o salata de varza sau salata verde cu ridichi si ceapa verde.
Pofta buna!
PS: Reteta mi-a dat-o tatal meu si eu am preparat-o :).
IC (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011
@Adelina, iepure se gaseste sigur la Carrefour si Metro.
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011
Îmi place mult iepurele, dar nu se găseşte pe la magazinele de aici. Foarte bună reţetă!
IC (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011
Lia, multumesc mult! Sper sa am timp mai mult sa gatesc si sa adaug retete pe site :).
Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011
Bine ai revenit Iuliana ! in randul gustosilor... Ma bucur ca in sfarsit te-ai hotarat sa ne scrii... Fripturica de iepure este foarte gustoasa, imi place, iar reteta trimisa de tine imi place mult de tot. Felicitari ! *****