Iepure la cuptor

Pentru ca nu am gatit niciodata iepure, in acest an pe Paste, l-am preferat in locul mielului.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Iepure la cuptor

Ingrediente

  • 1 iepure (2-2,5 kg)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 300 ml vin alb
  • 6 boabe de ienupar
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingurita salvie
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare
  • piper
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cartofi

Mod de preparare

Pentru ca nu am gatit niciodata iepure, in acest an pe Paste, l-am preferat in locul mielului.

Intr-o tigaie mai mare, se pune uleiul, se adauga carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se lasa pe foc pana se albeste carnea, se adauga sare, piper, cimbru, rozmarin taiat, salvie, ienupar si vin apoi se lasa pe foc sa fiarba 10 min.

In acest timp, cartofii (eu am avut cartofi mov) curatati, spalati, taiati in jumatati, sferturi sau lasati intregi daca sunt mici, se fierb pe jumatate, apoi se scot si sunt pusi intr-o tava, se pune carnea deasupra, se rastoarna sosul, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la cuptor 30 min.

Dupa acest timp, se scoate tava, se adauga rosiile si ardeiul taiat fasii si se mai lasa la cuptor 10 min.

Se serveste pe farfurie carne si alaturi legume sau o alta varianta de servire, pe farfurie carne si alaturi piure de cartofi mov.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise