autor:

LUBITA

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Iepure la cuptor

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2018

Ingrediente
1 iepure (2-2,5 kg), 4 linguri ulei de masline, 2 legaturi usturoi verde, 300 ml vin alb, 6 boabe de ienupar, 1 crenguta rozmarin, 1 lingurita salvie, 1/2 lingurita cimbru, sare, piper, 10 rosii cherry, 1/2 ardei gras rosu, cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru ca nu am gatit niciodata iepure, in acest an pe Paste, l-am preferat in locul mielului.
Intr-o tigaie mai mare, se pune uleiul, se adauga carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se lasa pe foc pana se albeste carnea, se adauga sare, piper, cimbru, rozmarin taiat, salvie, ienupar si vin apoi se lasa pe foc sa fiarba 10 min.
In acest timp, cartofii (eu am avut cartofi mov) curatati, spalati, taiati in jumatati, sferturi sau lasati intregi daca sunt mici, se fierb pe jumatate, apoi se scot si sunt pusi intr-o tava, se pune carnea deasupra, se rastoarna sosul, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la cuptor 30 min.
Dupa acest timp, se scoate tava, se adauga rosiile si ardeiul taiat fasii si se mai lasa la cuptor 10 min.
Se serveste pe farfurie carne si alaturi legume sau o alta varianta de servire, pe farfurie carne si alaturi piure de cartofi mov.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline

Iepurele se curata de pielite, se portioneaza si se spala foarte bine. Intr-o oala se adauga toate

7 voturi    8 comentarii
3h
Fripturi
Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Spalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 iepure (2-2,5 kg)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 300 ml vin alb
  • 6 boabe de ienupar
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingurita salvie
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare
  • piper
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Bors de peste