autor:

anuta

» » Fripturi

Iepure marinat cu masline

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2016

Ingrediente
carcasa de iepure(cca.1-1,5 kg)200 ml suc de rosiii cu pulpa,amestec de condimente(coriandru,busuioc,maghiran,piper,oregano,dafin),sare,2 foi de dafin,2-3 catei de usturoi, g masline negre fara samburi,100 ml vin alb demidulce,50 ml ulei de masline, marinata200 ml vin alb,coaja rasa de la o lamaie si o portocala,5-6 boabe de piper, praf de amestec de condimente,2-3 foi de dafin,un praf de piper alb

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se portioneaza carnea de iepure,se spala in apa rece apoi se aseaza intr-o craticioara ,turnand marinata(se amesteca toata ingredientele)deasupra si se da cateva ore la rece(ideal ar fi de seara pana dimineata)
2.Se scoate carnea de la marinat si se aseaza intr-o tavita,apoi se stropeste cu ulei de masline,un praf de piper alb,usturoiul feliat,un praf de sare,se toarna marinata strecurata si se da la cuptor sa se rumeneasca usor.Se intoarce carnea cu o furculita ,apoi se stropeste cu vin si se lasa sa se rumeneasca usor,apoi se toarna deasupra sucul de rosii,2 foi de dafin si maslinele si se mai da la cuptor inca 15 min.Se serveste friptura calda,cu sos aromat de rosii si cu o garnitura de cartofi sau simpla ,cu un pahar de vin
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc cu cartofi si sos bechamel

Friptura de porc cu cartofi si sos bechamel

Acesta este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa. Fripturile se fac cum doreste fiecare pe gratar

3 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • carcasa de iepure(cca.1-1,5 kg)200 ml suc de rosiii cu pulpa,amestec de condimente(coriandru,busuioc,maghiran,piper,oregano,dafin),sare,2 foi de dafin,2-3 catei de usturoi, g masline negre fara samburi,100 ml vin alb demidulce,50 ml ulei de masline
  • marinata200 ml vin alb,coaja rasa de la o lamaie si o portocala,5-6 boabe de piper, praf de amestec de condimente,2-3 foi de dafin,un praf de piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pranz de dieta