autor:

Mihaela_Motroceanu

» » Retete de Craciun

IEPURE MARINAT SI SOS VANATORESC LA CUPTOR

Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 decembrie 2015

Ingrediente
Avem nevoie de un iepure intreg ,150ml vin sec,2morcovi ,1ceapa,2capatani de usturoi, busuioc uscat,sare si piper macinat dupa gust,1lingurita boia dulce,3-4linguri pasta de tomate,350ml apa,100ml ulei ,3-4cuburi de unt .

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala foarte bine carnea de iepure si se portioneaza,se curata legumele-ceapa,usturoiul,morcovii se razalesc mare,ceapa tocata marunt si usturoiul la fel,se pune in alt bol vinul,uleiul,ceapa,usturoiul,morcovii,sarea,piperul,boia dulce,apa,2linguri pasta de tomate,1lingura busuioc se amesteca toate si peste marinata se adauga bucatile de iepure (marinata sa acopere bine carnea )bolul cu carnea si marinata se acopera cu un capac sau cu o folie alimentara si se da la rece pentru 2-3ore la frigider.Dupa ce se scoate de la frigider bolul cu marinata si carnea se toarna totul in tava adaugand peste carne bucatile de unt si tava se acopera cu o folie de aluminiu pt 25min si din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul din tava,cand carnea e moale si frageda se mai adauga putina apa amestecata cu restul de pasta de tomate si se scoate folia pentru ca,carnea sa se rumeneasca frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "IEPURE MARINAT SI SOS VANATORESC LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Piperul rosu il maruntim in mojar. Intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun
Chec cu gris si nuci

Chec cu gris si nuci

Pentru inceput, fierbem la foc mic laptele (fara de a-l aduce pana la fierbere) , untul (pana se

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de un iepure intreg ,150ml vin sec,2morcovi ,1ceapa,2capatani de usturoi, busuioc uscat,sare si piper macinat dupa gust,1lingurita boia dulce,3-4linguri pasta de tomate,350ml apa,100ml ulei ,3-4cuburi de unt .

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela_Motroceanu
Cornulete fragede

Cornulete fragede

Se pune intr-un bol mare faina, iar in mijloc se pune cubul de drojdie cu zaharul si se adauga putin

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-un bol se rup biscuitii in bucati mai mici,intr-o cratita se pune la incalzit laptele, se adauga

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura malai

Prajitura malai

Se pregatesc ingredientele, ouale sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina de malai

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Lebervurst