Ingrediente
Pentru 3 borcane mari (720 gr) ai nevoie de:, - 500 gr ceapa, - 18 boabe de piper, - 3 lingurite boabe mustar, - 2 cani otet, - 3 cani apa, - 1 1/2 cana zahar, - 5 lingurite sare grunjoasa, - 1/2 lingurita scortisoara, - 9 ardei chili, - 3 lingurite seminte chimen, - 3 lingurite boabe coriandru
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
2 voturi
Mod de preparare
Ceapa se taie inele subtiri (2-3 mm), se separa inelele si se pun in borcane.
Se adauga in fiecare borcan:
- 6 boabe de piper (sau mai multe daca vrei)
- 1 lingurita seminte de mustar
- 3 ardei chili
- 1 lingurita seminte chimen
- 1 lingurita boabe coriandru
Se umplu borcanele cu lichidul fierbinte si se lasa 5 mm gol. Se scot bulele de aer cu un cutit sau un betisor si daca mai este nevoie se mai toarna lichid.
Pentru a sigila borcanele le puteti fierbe sau le puteti pune cu capacele in jos sub o patura groasa.
Se lasa la frigider minim 2 saptamani inainte de a fi servite.
Pentru pastrare indelungata se sigileaza borcanele si se lasa minim 1 luna inainte de a fi servite. Se pot pastra aproximativ 1 an la racoare.
http://bucatarella.blogspot.ro/