Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa care se stinge focul si se amesteca 1-2 minute.
Ceapa se taie inele subtiri (2-3 mm), se separa inelele si se pun in borcane.
Se adauga in fiecare borcan:
- 6 boabe de piper (sau mai multe daca vrei)
- 1 lingurita seminte de mustar
- 3 ardei chili
- 1 lingurita seminte chimen
- 1 lingurita boabe coriandru
Se umplu borcanele cu lichidul fierbinte si se lasa 5 mm gol. Se scot bulele de aer cu un cutit sau un betisor si daca mai este nevoie se mai toarna lichid.
Pentru a sigila borcanele le puteti fierbe sau le puteti pune cu capacele in jos sub o patura groasa.
Se lasa la frigider minim 2 saptamani inainte de a fi servite.
Pentru pastrare indelungata se sigileaza borcanele si se lasa minim 1 luna inainte de a fi servite. Se pot pastra aproximativ 1 an la racoare.
http://bucatarella.blogspot.ro/

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii