autor:

Bucatarella

» » Conserve si muraturi

Inele de ceapa murate

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru 3 borcane mari (720 gr) ai nevoie de:, - 500 gr ceapa, - 18 boabe de piper, - 3 lingurite boabe mustar, - 2 cani otet, - 3 cani apa, - 1 1/2 cana zahar, - 5 lingurite sare grunjoasa, - 1/2 lingurita scortisoara, - 9 ardei chili, - 3 lingurite seminte chimen, - 3 lingurite boabe coriandru

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa care se stinge focul si se amesteca 1-2 minute.
Ceapa se taie inele subtiri (2-3 mm), se separa inelele si se pun in borcane.
Se adauga in fiecare borcan:
- 6 boabe de piper (sau mai multe daca vrei)
- 1 lingurita seminte de mustar
- 3 ardei chili
- 1 lingurita seminte chimen
- 1 lingurita boabe coriandru

Se umplu borcanele cu lichidul fierbinte si se lasa 5 mm gol. Se scot bulele de aer cu un cutit sau un betisor si daca mai este nevoie se mai toarna lichid.
Pentru a sigila borcanele le puteti fierbe sau le puteti pune cu capacele in jos sub o patura groasa.
Se lasa la frigider minim 2 saptamani inainte de a fi servite.
Pentru pastrare indelungata se sigileaza borcanele si se lasa minim 1 luna inainte de a fi servite. Se pot pastra aproximativ 1 an la racoare.

http://bucatarella.blogspot.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Inele de ceapa murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
dulceata de cirese

dulceata de cirese

se scot samburii de la cirese.se adauga zaharul si se lasa pana a doua zi. se mai adauga 2 cani

10 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Pe fundul borcanelor se aseaza frunzele de telina.Peste se adauga legumele amestecate.Se pregateste

0 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 3 borcane mari (720 gr) ai nevoie de:
  • - 500 gr ceapa
  • - 18 boabe de piper
  • - 3 lingurite boabe mustar
  • - 2 cani otet
  • - 3 cani apa
  • - 1 1/2 cana zahar
  • - 5 lingurite sare grunjoasa
  • - 1/2 lingurita scortisoara
  • - 9 ardei chili
  • - 3 lingurite seminte chimen
  • - 3 lingurite boabe coriandru

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatarella
Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Incepem cu partea care dureaza mai mult: fierberea pieptului de pui. Ideea e sa traga cateva clocote,

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu oua
Branza la borcan (in ulei)

Branza la borcan (in ulei)

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui. Spalati

7 voturi    20 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Inghetata cu afine si zmeura

Inghetata cu afine si zmeura

Pentru a face aceasta inghetata cu afine si zmeura noi am folosit si foaie de rulada dar se poate

0 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)