autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

Ingheţată cu spumă de la dulceaţa de caise

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Ingrediente
1,5 kg de caise coapte bine, 3 linguri de smântână mai groasă, 6 linguri de iaurt de casă mai gros, spuma de la dulceaţă

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

nu ştiu ce faceţi voi cu spuma pe care o strângeţi de la dulceaţa de caise. Iată ce am făcut eu ieri când am preparat dulceaţa de caise.
Am strâns spuma, am adăugat pulpa de la caise proaspete, smântăna şi iaurtul şi le-am făcut piure cu blenderul.
Am pus la îngheţat pâna a doua zi şi...îngheţata e gata să fie servită.
Cred că se poate face la fel cu spuma de la orice dulceaţa. Nu am mai pus zahăr deloc.
Încercati şi voi. Merită!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ingheţată cu spumă de la dulceaţa de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Fructe de padure la congelator pentru iarna

Fructe de padure la congelator pentru iarna

Pentru cei care vor sa aiba fructe de padure si iarna, iata cum puteti sa le aveti intr-o stare perfecta.

0 voturi    2 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata prajita

Inghetata prajita

Se formeaza 5 bile de inghetata de dimensiunea celor de biliard si se baga in congelator timp de

12 voturi    9 comentarii
30 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg de caise coapte bine
  • 3 linguri de smântână mai groasă
  • 6 linguri de iaurt de casă mai gros
  • spuma de la dulceaţă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata delicioasa