autor:

Doina  Varga

» » Inghetate

Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2011

Ingrediente
pentru 15-20 de cupe cu de toate:, 10 oua, 200 g zahar, 1 litru lapte Uht sau fiert si racit, 400 ml frisca lichida, 5 plicuri de zahar vanilat, 5 lingurite cu varf de cacao, 100 g ciocolata neagra, 5 ml esenta de rom, 150 g caise, 150 g visine, 4 linguri de smantana 20%

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

51 voturi

Mod de preparare

Ce poate fi mai placut, pe caldurile astea, decat sa te delectezi cu o inghetata cremoasa, intr-o combinatie jucausa si rafinata in acelasi timp? Am imbinat in aceeasi cupa de inghetata mai multe gusturi si culori: visine, caise, ciocolata, vanilie si frisca.
Puneti intr-o craticioara 100 g zahar si 5 galbenusuri, amestecati, adaugati 500 ml lapte, 5 plicuri de zahar vanilat, 50 ml frisca lichida si omogenizati compozitia cu un tel sub forma de para. Pana faceti toate acestea aveti grija sa puneti la fiert pe aragaz apa pentru bain marie, va fierbe in ~5 minute, apoi dati focul foarte mic si puneti deasupra craticioara cu compozitia de vanilie.
Amestecati cu telul pana se ingroasa. Aveti grija sa fie focul foarte mic, ca sa nu se taie inghetata. Se lasa la foc ~30 de minute, amestecand din cand in cand. Mutati-o in alt recipient. In timp ce se raceste prima compozitie de vanilie, procedati la fel cu cea de ciocolata. In craticioara in care a fost vanilia puneti 100 g zahar, 5 galbenusuri, cacao, 50 ml frisca lichida, esenta de rom, 50 g ciocolata, 500 ml lapte si amestecati-o pe bain marie tot ~30 de minute. Lasati-o sa se racoresca, apoi adaugati o lingura cu varf de smantana.
Intre timp, bateti spuma foarte tare cele 10 albusuri, apoi impartiti-le in mod egal in cele doua compozitii de vanilie si ciocolata. Amestecati pana la omogenizare.
Impartiti compozitia de vanilie in trei recipiente. Amestecati in fiecare compozitie cate o lingura cu varf de smantana. O inghetata ramane simpla, de vanilie, in a doua incorporati caisele tocate foarte marunt si in cealalta visinele curatate de samburi si mixate foarte bine, apoi dati inghetatele la congelator, pentru 3-4 ore.
Preparata astfel, inghetata va fi pufoasa si cremoasa. Inainte de a servi inghetata bateti frisca ramasa. Eu am folosit frisca El Maestro, care este gata indulcita. Puneti intr-un vas, la foc mic ciocolata ramasa, rupta bucatele mici cu 3-4 linguri de apa si in 2-3 minute este gata siropul.
Puneti in cupe combinatii din toate felurile de inghetata.
Adaugati frisca si decorati cu sirop de ciocolata, feliute de caise si visine.
Racoriti-va si delectati-va cu placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata rapida de smochine  la Robochef

Inghetata rapida de smochine la Robochef

Se scot smochinele de la congelator,se lasa la dezghetat doar cat se pot desprinde una de cealalta.Se

13 voturi    10 comentarii
10 min
Inghetate
Parfe de cacao, vanilie si ness

Parfe de cacao, vanilie si ness

Un gust care fredoneaza o serenada pe limba dumneavoastra. Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile

27 voturi    16 comentarii
30 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Draga Lili, inghetzata ta este de milioane! Am savurat-o din plin! A iesit minunat! Multzam fain de retzeta! Luci

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Didi Andrei , 01 iulie 2015

    Abia astept sa fac inghetata cu vanilie , multumim pentru retete

  • Fara foto

    Anna Zlatea , 30 mai 2013

    STI CA ADOR ìNGHETATA

  • Fara foto

    Biolan Leonard , 27 mai 2013

    ASA DA?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Delicioasa pe caldura asta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Arome combinate, un deliciu!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      R a c o r o a s a !!!!!!!!!!!!!!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Nimic mai potrivit pentru zilele astea!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Foarte fina!*****

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Lili draga, este o minunatzie! Fooooaaaarte gustoasa! Merci mult de retzeta! Te pup, Luci

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

      mi-ai facut pofta ,e super!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

51 voturi

Ingrediente

  • pentru 15-20 de cupe cu de toate:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 1 litru lapte Uht sau fiert si racit
  • 400 ml frisca lichida
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 5 lingurite cu varf de cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 ml esenta de rom
  • 150 g caise
  • 150 g visine
  • 4 linguri de smantana 20%

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa pe caldura asta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de care vreti voi cu spuma din dulceata de zmeura