autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

INGHETATA(baza)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
4 gălbenuşuri, 100g de zahăr., 500ml de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

4 gălbenuşuri se bat cu 100g de zahăr. În acest timp, punem 500ml de lapte la fiert. Îl vărsăm fierbinte peste gălbenuşuri, amestecăm, îl turnăm iar în cratiţa, punem pe foc şi uşor îl fierbem, la foc mic, până se îngroaşă , adică îmbracă spatula/lingura de lemn, mai pe româneşte.
Vărsăm amestecul într-o cutie de plastic, punem la congelator şi amestecăm după 1 oră, apoi tot la 1,30 h până capătă aspect de îngheţată, eventual, ultima dată amestecăm
cu mixerul.
In rest, daţi frâu liber fanteziei şi combinaţi cu fructe, ciocolată, fructe uscate, pişcoturi, turtă dulce şi tot felul de mirodenii. Se poate şi cu ardei iute ! Am găsit reţete şi cu busuioc verde, cu ceapă verde tăiată fin etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA(baza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de merisoare

Inghetata de merisoare

Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa, zahar

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Spume si creme dulci
Inghetata de caise cu fistic

Inghetata de caise cu fistic

Se freaca zaharul, zaharul vanilat si ouale pana devin o crema. Intre timp am fiert laptele pe care

17 voturi    11 comentarii
1h
Inghetate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Super !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Totul e OK pana la ardei iute si ceapa dar gusturile nu se discuta! Felicitari pentru ,,baza''!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 4 gălbenuşuri
  • 100g de zahăr.
  • 500ml de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Semifreddo cu cafea-Reteta Laurei Adamache-reteta testata