autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Inghetate

INGHETATA(baza)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
4 gălbenuşuri, 100g de zahăr., 500ml de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

4 gălbenuşuri se bat cu 100g de zahăr. În acest timp, punem 500ml de lapte la fiert. Îl vărsăm fierbinte peste gălbenuşuri, amestecăm, îl turnăm iar în cratiţa, punem pe foc şi uşor îl fierbem, la foc mic, până se îngroaşă , adică îmbracă spatula/lingura de lemn, mai pe româneşte.
Vărsăm amestecul într-o cutie de plastic, punem la congelator şi amestecăm după 1 oră, apoi tot la 1,30 h până capătă aspect de îngheţată, eventual, ultima dată amestecăm
cu mixerul.
In rest, daţi frâu liber fanteziei şi combinaţi cu fructe, ciocolată, fructe uscate, pişcoturi, turtă dulce şi tot felul de mirodenii. Se poate şi cu ardei iute ! Am găsit reţete şi cu busuioc verde, cu ceapă verde tăiată fin etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA(baza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu cacao si nuci

Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata sandwich

Inghetata sandwich

Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata

11 voturi    3 comentarii
50 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Super !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Totul e OK pana la ardei iute si ceapa dar gusturile nu se discuta! Felicitari pentru ,,baza''!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 4 gălbenuşuri
  • 100g de zahăr.
  • 500ml de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Inghetata de care vreti voi cu spuma din dulceata de zmeura