4 gălbenuşuri se bat cu 100g de zahăr. În acest timp, punem 500ml de lapte la fiert. Îl vărsăm fierbinte peste gălbenuşuri, amestecăm, îl turnăm iar în cratiţa, punem pe foc şi uşor îl fierbem, la foc mic, până se îngroaşă , adică îmbracă spatula/lingura de lemn, mai pe româneşte.
Vărsăm amestecul într-o cutie de plastic, punem la congelator şi amestecăm după 1 oră, apoi tot la 1,30 h până capătă aspect de îngheţată, eventual, ultima dată amestecăm
cu mixerul.
In rest, daţi frâu liber fanteziei şi combinaţi cu fructe, ciocolată, fructe uscate, pişcoturi, turtă dulce şi tot felul de mirodenii. Se poate şi cu ardei iute ! Am găsit reţete şi cu busuioc verde, cu ceapă verde tăiată fin etc.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii