autor:

Carp Elena Loredana

» » Inghetate

Inghetata caramel

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
ingrediente: 350 ml frisca vegetala 350 ml smantana 250 ml lapte 3 oua 250 gr zahar 150gr zahar pentru caramel 100ml lapte ptr caramel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele.Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura.Se lasa sa se raceasca bine iar intre timp preparam zaharul caramel astfel:se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce zaharul s-a topit, se da la rece.Compozitia de ou se amesteca cu zaharul caramel formand o crema . Frisca se bate apoi se adauga si smantana si se spumeasa incontinuare .Cand este bine batuta se adauga crema de ou si zahar caramel amestecandu-se bine. Aceasta compozitie am turnat-o in caserole si am decorat-o cu fulgi de ciocolata.O introducem la congelator pentru cateva ore.Nu este nevoie sa o amestecam pe parcurs. Inghetata rezultata este foarte alifioasa fara pic de ace de gheata Nu am folosit alte esente ca sa nu alterez gustul de caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Fructe in sos de caramel cu inghetata

Fructe in sos de caramel cu inghetata

Se topeste untul, se adauga zaharul pana se caramelizeaza si apoi se adauga si fructele taiate cubulete.

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata de caramel

Inghetata de caramel

1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit

19 voturi    9 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Interesant!Cred ca e foarte gustoasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Foarte reusita inghetata !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Ador inghetata,super,am sa fac si eu,felicitari pentru reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Trebuie incercata.Cred ca e foarte gustoasa si cremoasa. Felicitari!

    • Fara foto

      ana (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Am facut inghetata asta dar in loc de frisca vegetala (ca nici nu stiu de unde sa o iau) + smantana am pus frisca normala lichida(batuta binenteles). Mi-a iesit super dulce dar consistenta era perfecta fara ace de gheata. Cand o termin fac din nou cu mai putin zahar si va povestesc.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

      Este o reteta usoara si trebuie testata. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Am sa incerc reteta asta, ca sunt inebunita dupa tot ce e caramel, dar am sa folosesc doar frisca facuta in casa, fara cea vegetala.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Oau! Cine imi face si mie? Este foarte buna (fara frisca accesoriu, nu-mi place)! Am cam putine cuvinte de super-lauda (la ora asta), dar eu mananc asa de rar inghetata.... Este excelentaaaaaaaaaaaa! Bravo!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Suna bine, ador caramelul, e pe gustul meu, cu prima ocazie o sa o fac!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      As incerca si eu reteta asta. Frisca vegetala e obligatorie?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Se apropie caldurile,trebuie sa incercam si reteta ta.

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Ma bucur ca ti-a placut :)

    • Fara foto

      ko$$@ , 01 februarie 2009

      Chiar am incercat si e buna si economica.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • ingrediente: 350 ml frisca vegetala 350 ml smantana 250 ml lapte 3 oua 250 gr zahar 150gr zahar pentru caramel 100ml lapte ptr caramel

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Interesant!Cred ca e foarte gustoasa.

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Parfe cu căpşuni