autor:

doru simona

» » Inghetate

Inghetata Caramel

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Ingrediente
Buna Buna mai ale pt iubitorii de inghetata, merge sia cum iarna asa la caldura servind.o. Este o reteta de pe bucatarianoastra.com, am mai modificat unele ingrediente., , * 250 ml frisca lchida, * 250 ml smantana grasa, * 250 ml lapte, * 3 oua, * 150 gr zahar, * 150 zahar pt caramel, * 100 ml lapte pt caramel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul bine si subtiem cu laptele. Compozitia o fierbem la foc mic pana se ingroasa . Se da la rece.

Intre timp pregatim zaharul caramel astfel: se topeste zaharul pana se obtine o culoare maronie, se stinge cu laptele pt caramel si se mai fierbe pana se topeste zaharul. Se da la rece.

Compozitia de oua se amesteca cu compozitia caramel formand o crema.

Frisca se bate apoi se adauga smantana si se bate in continuare. Se incorporeaza crema de oua si cea de caramel in frisca amestecandu-se bine. Se toarna in vase si se da la rece pt cateva ore. Dar la fiecare ora se scoate si se amesteca usor ca sa nu obtinem fulgi de gheata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Tarte cu mascarpone si inghetata caramel

Tarte cu mascarpone si inghetata caramel

Nuca o macinam marunt in robot/masina. Amestecam apoi nuca cu faina, sarea si untul taiat cubulete.

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata de caramel

Inghetata de caramel

1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit

19 voturi    9 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

    Usoara reteta o voi incerca la noi inca nu e iarna.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Foarte fina!***** Si eu ma inscriu la o portie, chiar si iarna!!!!!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

    Cam frigut pentru inghetata,dar tot as lua o portie.Buna,buna.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      ce buna e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Buna Buna mai ale pt iubitorii de inghetata
  • merge sia cum iarna asa la caldura servind.o. Este o reteta de pe bucatarianoastra.com
  • am mai modificat unele ingrediente.
  • * 250 ml frisca lchida
  • * 250 ml smantana grasa
  • * 250 ml lapte
  • * 3 oua
  • * 150 gr zahar
  • * 150 zahar pt caramel
  • * 100 ml lapte pt caramel

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

kok miori (Chef de cuisine)

Usoara reteta o voi incerca la noi inca nu e iarna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe