Inghetata cu aroma de vanilie

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Inghetata cu aroma de vanilie

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri de ou
  • - 100 g de zahar tos
  • - 500 g de lapte
  • -1 sticluta de esenta de vanilie

Mod de preparare

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta cremoasa (circa 8 minute);

- Se pun intr-o cratita si se incalzesc la foc min la bain-marine, amestecand continuu cu grija;

- Amestecand constant, se adauga laptele treptat cu esenta de vanilie si se asteapta sa se ingroase amestecul;

- Se lasa crema sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand;

- Se pune crema in congelator si se lasa la inghetat (timp de 3-4 ore).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise