Inghetata cu aroma de vanilie

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Inghetata cu aroma de vanilie

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri de ou
  • - 100 g de zahar tos
  • - 500 g de lapte
  • -1 sticluta de esenta de vanilie

Mod de preparare

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta cremoasa (circa 8 minute);

- Se pun intr-o cratita si se incalzesc la foc min la bain-marine, amestecand continuu cu grija;

- Amestecand constant, se adauga laptele treptat cu esenta de vanilie si se asteapta sa se ingroase amestecul;

- Se lasa crema sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand;

- Se pune crema in congelator si se lasa la inghetat (timp de 3-4 ore).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor